Lezersactie entreekaarten 'Open Dag Hout'

Lezersactie entreekaarten Open Dag Hout

ZUTPHEN - Op 21 oktober vindt van 10.00 tot 17.00 uur de 'Open Dag Hout' plaats in de Hanzehal in Zutphen. Naast vele stands met diverse soorten hout en houtbewerkingsgereedschappen, worden er ook allerlei demonstraties gegeven én kan men zelf aan de slag om wat moois te maken.

Op Open Dag Hout is veel te zien: van ruw hout tot geschaafd, van prachtig inlands hout tot zeer exotisch hout uit verre landen tot aan de mooiste voorwerpen van hout. Altijd al eens een vlijmscherpe beitel in een stuk weerbarstig hout willen slaan, achter een draaibank zelf een stukje hout draaien of wat leuks maken met een figuurzaagmachine? Deze dag kan men het allemaal uitproberen. Ook kinderen mogen, onder begeleiding, iets leuks figuurzagen.

Verder zullen de beste houtdraaiers uit België en Nederland het publiek versteld doen staan met de mooie vazen, houten hoeden en prachtige pennen die ze maken. Er zijn meubelmakers die hun werk laten zien, men kan in gesprek de maker van de schitterende akoestische gitaren, draaiorgels en oude muziekinstrumenten, en de bogenbouwers laten zien hoe een echte pijl en boog gemaakt worden. Helemaal in is het werken met vers hout, zoals het snijden van lepels of het maken van een krukje. Of ga eens kijken bij de botenbouwers, die een bouwpakket aanbieden waarmee je thuis je eigen boot bouwt.

Bij de standhouders kan men terecht voor alle informatie rondom hout(bewerking), gereedschappen en het slijpen, afstellen en onderhouden daarvan. Tot slot zijn er ook andere ambachten te zien, zo is er een ambachtelijke leerbewerkster en tassenmaakster, een messenmaker en een heuse smid die beslag voor buitendeuren en klassieke scharnieren maakt.

Vele stands, demonstraties of zelf aan de slag met hout

Entree 10 euro voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Win entreekaarten
Deze krant geeft entreekaarten weg. Stuur vóór 15 oktober een mail naar info@achterhoeknieuws.nl met uw naam, adres en woonplaats onder vermelding van 'Lezersactie Open Dag Hout'. Uit de reacties loot Achterhoek Nieuws vijf winnaars. Deze krijgen twee entreekaarten thuisgestuurd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden