De uitgebreide zaal van Centrum in Beweging. Foto: PR
De uitgebreide zaal van Centrum in Beweging. Foto: PR

Centrum in Beweging houdt open huis

LICHTENVOORDE - Na vijf rommelige maanden met veel stof, lawaai en hinder voor klanten en buurt, is het eindelijk zo ver. De uitbreiding van Centrum in Beweging is een feit. Tijdens het open huis op zaterdag 13 oktober kan iedereen het resultaat komen bewonderen.

De oefenzaal is met de helft uitgebreid en telt nu 210 vierkante meter. Vanaf nu kan er met meer mensen in verschillende groepen worden gewerkt want ook de trainingsmogelijkheden zijn flink uitgebreid. Indien nodig kan ook een deel van de ruimte worden afgeschermd met een flexibele wand, bijvoorbeeld bij zwangerschapsgymnastiek.

Meer mogelijkheden
Remco Veldhuis, fysiotherapeut bij Centrum in Beweging, is in zijn nopjes met de uitbreiding. "We voelden met het hele team sterk de behoefte om uit te breiden. Soms liep je elkaar letterlijk voor de voeten. Dat is voor zowel klant als therapeut niet prettig." Remco vertelt enthousiast over de nieuwe mogelijkheden. "Sportbegeleiding en blessurepreventie zorgen nu al voor veel extra aanloop. Met onze Fysio Fit-activiteiten, die we nu opgedeeld hebben in de keuzes Basis, Senior en Sport, houden we steeds meer mensen van jong tot oud op een verantwoorde manier in beweging. Er is nu volop keuze."

Groeiend aanbod
Centrum in Beweging maakte de laatste jaren een stevige groei door. Het klantenaantal steeg en het aanbod oefenprogramma's breidde zich flink uit. Het plan om meer aandacht te besteden aan blessurepreventie en sportersbegeleiding begon sneller dan gedacht zijn vruchten af te werpen. Dat zorgde alles met elkaar voor bezettingsproblemen in de oefenruimte. "We zien het aantal jongeren nu behoorlijk toenemen" gaat Remco verder, 'En dat vinden we een zeer positieve ontwikkeling. We gebruiken de uitgebreide oefenruimte graag om uitdagend en sportspecifiek te trainen. De jeugd van Longa 59 startte al tijdens de verbouwing met functiegerichte trainingsvormen met uitdagende materialen."

Mix van Basis, Sport en Senior
Remco vertelt verder dat Centrum in Beweging nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt. "Wij willen erg graag voor iedereen de juiste oplossing bieden. Van daaruit zijn de Fysio Fitactiviteiten Basis, Sport en Senior ontstaan. Deze bieden een waaier aan mogelijkheden voor jong tot oud. Wie lekker aan zijn of haar fitheid wel werken, maar wel verantwoord wil trainen, kan - ongeacht de leeftijd – aan de slag met Fysio Fit Basis. Voor wie het gevoel heeft 'te oud' te zijn om te trainen kan op een wat lagere intensiteit en met specifieke oefeningen, prima deelnemen aan Fysio Fit Senior. Zoek je nog juist meer dynamiek en pit, dan daagt Fysio Fit Sport je uit je sportieve grenzen te verleggen.

Schone lucht
Remco legt uit dat er vanaf het begin van het project vanuit de klant is gedacht. Dat resulteerde niet alleen in meer ruimte en 'state-of-the-art' oefenmaterialen, maar ook in een CO2 gestuurd, volautomatisch ventilatiesysteem. Remco: "Het zorgt voor meer schone lucht. Mensen met COPD of andere longklachten, kunnen in de nieuwe ruimte prettiger trainen dan in een ruimte zonder die voorziening. En die scheidingswand maakt het verdelen van specifieke groepen heel eenvoudig. We zijn nu zelf weer volop in beweging en klaar voor de toekomst. "

Open huis
Zaterdag 13 oktober is er open huis. Iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van Centrum in Beweging is van harte welkom. "Tussen 10.00 en 13.00 uur staan onze deuren wagenwijd open en laten we het publiek graag zien wat allemaal mogelijk is."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden