Foto: Ingmar Groot Kormelink
Foto: Ingmar Groot Kormelink

Eerste plek voor Herman Domhof en Eva Groot Kormelink

HARREVELD - Een droomresultaat voor Herman Domhof uit Harreveld en Eva Groot Kormelink uit Zieuwent afgelopen zaterdag. Tijdens de tweede jeugdwedstrijd van het survivalseizoen 2018-2019 in Boerakker bereikten beide SSH-leden met de hoogste podiumplek. Beide lopen in de wedstrijdklasse voor 15 tot 17 jarige survivalatleten.

Herman (17 jaar) werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Udenhout nog vijfde. Tot zijn eigen verbazing liep het afgelopen zaterdag erg goed. Hij moest starten in de derde startgroep waardoor de kop van het veld niet in zicht was. "Het was een pittige wedstrijd met een aantal lange combinatiehindernissen. Gelukkig werd ik nog een beetje opgejaagd door een concurrent waardoor het tempo hoog bleef. Op de langere loopstukken kon ik goed gebruik maken van mijn snelheid", aldus Herman. Eenmaal over de finish was het dus nog onzeker of de winst in handen was.

Dat Herman in vorm is liet hij vorige week al zien tijdens een vijf km hardloopwedstrijd in Groenlo waar hij een tijd liep van 18.30. "Het lopen gaat op het moment erg goed. Ik train nu ongeveer vier keer in de week, twee keer survival en twee keer een looptraining. Mijn doel dit jaar is zo hoog mogelijk eindigen in het eindklassement van het survivalcircuit"

Eva (16jaar) is eveneens in een bloedvorm. De wedstrijd in Boerakker liep dan ook volgens plan. "Ik ben hard gestart om gebruik te maken van mijn loopsnelheid en heb gezorgd dat ik geen fouten maakte in de hindernissen. Eenmaal aangekomen bij de eindhindernis kon ik mijn tijd nemen en de winst naar mij toe trekken". In de eerste wedstrijd van het seizoen in Udenhout wist Eva ook al het podium te bereiken met een derde plaats.

Net als Herman liep Eva vorige week in Groenlo de vijf km wedstrijd en wist als eerste vrouw te finishen in een tijd van 19.22. Ook in het hardlopen maakt zij, mede dankzij de trainingen bij AVA '70 in Aalten, grote stappen en ontwikkelt ze zich tot een regionaal looptalent.
"Mijn doel dit survivalseizoen is een top drie-klassering in het eindklassement en daarnaast wil ik mijzelf ook in het hardlopen doorontwikkelen"

De volgende circuitwedstrijd voor de jeugd zal op 10 november plaatsvinden in Vollenhove.


Meer berichten