Afbeelding
ADVERTORIAL

Karate, meer dan alleen een vechtsport

Algemeen

Rectificatie!!! Karate is geen vechtsport, karate is een verdedigingstechniek, die ook als sport beoefend kan worden.
Veel mensen denken bij karate aan de films van Bruce Lee of Jean Claude van Dam, waar de een na de ander flink in elkaar wordt gemept, of aan de filmreeks Karate Kid, waar een klein kind het op moet nemen tegen veel grotere en sterkere jongens. Of ze denken dat karate alleen maar gericht is op het uitschakelen van je tegenstander.
Maar karate is veel meer dan dat, karate is ook innerlijke rust vinden, soepeler, leniger en sterker worden, bouwen aan zelfvertrouwen, gedisciplineerd worden, respectvol omgaan met elkaar. Naast de fysieke fitheid en mentale gezondheid is karate ook goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Je leert sneller reageren in onverwachte situaties, hebt sneller weer overzicht, weet sneller wat de ergste dreiging is en hiernaar te handelen. Je hebt sneller weer vertrouwen in jezelf en de situatie.

Misschien ben jij die jongen die altijd wordt gepest en wil je niet meer naar school, misschien ben jij die vrouw die wordt lastig gevallen omdat je er goed uit ziet of misschien ben jij net die persoon die eruit wordt gepikt om je smartphone niet geheel vrijwillig af te staan aan die grote onbekende.
Of zie jij hoe een portemonnee wordt gelicht bij het oude vrouwtje in de supermarkt. Allemaal situaties die zich in jouw directe omgeving voor kunnen doen.
Je hebt dan wel geleerd hoe te handelen en je hebt het zelfvertrouwen en de kracht om de situatie op een nette manier op te lossen.

Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over karate en de voordelen hiervan?
Neem dan gerust contact met ons op via muchin.zieuwent@gmail.com.
Of kom gewoon een keer meetrainen op vrijdagavond van 19.15 tot 20.45 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant