Boudewijn Alberink (Erve Korts) Frank Hurkens (Heeren van Borculo) Rick van Embden (Vloermouterij Masteveld) Riet Hogenelst (Hogenelst Hop). Foto: Roland Hurkens
Boudewijn Alberink (Erve Korts) Frank Hurkens (Heeren van Borculo) Rick van Embden (Vloermouterij Masteveld) Riet Hogenelst (Hogenelst Hop). Foto: Roland Hurkens

Bier Experience en oude ambachten in nieuw jasje

LIEVELDE - Veel aandacht voor ambachten en vooral voor bierbrouwen. Er is weer veel te beleven op donderdag 25 oktober bij Erve Kots in Lievelde. Dan is er namelijk een ambachtendag met oude en nieuwe ambachten.

Het museum Erve Kots is dan volop in werking en toont dan diverse oude én nieuwe ambachten.
Voor kinderen is er van alles te beleven zoals: brood bakken in de oude bakoven, klomp beschilderen, touw slaan, snorrebotje maken en mozaïeken. De ambachtendag bezoeken kan ook in een arrangement met de Bier Experience.

Brouwhoes Bier Experience
De Brouwhoes Bier Experience is een uniek concept in de Achterhoek, met een rondgang door het hele Brouwhoes van hoog naar laag met een doolhof, presentaties en 'doedingetjes' voor het hele gezin, zoals laserschieten en het brouwspel. De bezoeker beleeft zo op een interactieve manier hoe bier wordt gebrouwen en hoe het brouwproces zich in de loop van de geschiedenis heeft ontwikkeld.

Heeren van Borculo
De brouwers van Heeren van Borculo en de brouwer van Erve Kots demonstreren op deze dag het bierbrouwen in de open lucht. In Borculo ontstond een brouwerij als initiatief vanuit hobbybrouwers die zich Heeren van Borculo noemen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met 't Brouwhoes van Erve Kots, Hogenelst Hop en Vloermouterij Masteveld.

Meer berichten