Foto:

Still Alice bij KBO

LICHTENVOORDE - Het laatste weekend van de maand begint met een mooie film bij KBO Lichtenvoorde. Helaas bleek de titel 'Het doet zo'n zeer' niet te bemachtigen. Maar voor iedereen met belangstelling voor het thema dementie, draait de KBO op vrijdag 26 oktober 'Still Alice'.

Deze film behandelt het thema waar een ieder vroeg of laat in eigen of iets verdere omgeving mee te maken krijgt. Vandaar ook dat de filmcommissie van de KBO gemeend heeft dit thema een keer in haar programma op te nemen.

Alice Howland is een vijftigjarige docente taalkunde aan de universiteit van New York. Op het toppunt van haar carrière krijgt ze te maken met het verval van haar geheugen. Ze wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer en moet als sterke, onafhankelijke vrouw zien om te gaan met de gevolgen van deze diagnose die haar leven en dat van haar omgeving drastisch zal veranderen.

Deze film met in de hoofdrollen Julianne Moore, Alec Baldwin en Kirsten Steward wordt gedraaid in 'De Treffer'op vrijdag 26 oktober om 14.00 uur. De film gratis toegankelijk voor iedereen.

Meer berichten