Advertorial

In alle seizoenen en bij alle gelegenheden, een bloemetje kan altijd

"Geboorte, verjaardag, een nieuwe baan of iemand een hart onder de riem steken. Een bloemetje kan eigenlijk altijd." Renate Hesselink, trotse eigenaresse van Bloemen op 12 kan het weten. Ze zit al bijna 25 jaar in het vak en begon in 2009 met de winkel aan de Dorpsstraat in Zieuwent. Eerst in het voormalige pand van de kapsalon maar al snel verhuisde de winkel naar haar woonadres. "Met de komst van de kinderen was het praktischer de zaak aan huis te hebben maar ook in verband met de webshop. Online bloemen bestellen wordt steeds gebruikelijker. Je kunt in de webshop een mooi boeket uitkiezen dat hier in Zieuwent vers gemaakt wordt en, mits voor 13.30 uur besteld, de volgende dag met een gespecialiseerde koeriersdienst bezorgd wordt, bijvoorbeeld in Amsterdam." Renate verkoopt vooral veel geboorteboeketten via de webshop maar ook de vaasverpakkingen doen het goed. "Zo'n vaasverpakking is een verrassende manier om een bloemetje te geven. Het is een kwestie van bloemen neerzetten en genieten."

Bloemenabonnement
"Ook een origineel cadeau is het bloemenabonnement.", vervolgt Renate, "Om de week krijgt de ontvanger dan een vers gebonden boeket op een bijpassende vaas geleverd, mooi in de kleuren van het seizoen. De boeketten in het bloemenabonnement blijven doorgaans ook zo'n twee weken goed. De vaas met het oude boeket neem ik weer mee, daar hebben de mensen geen omkijken naar."
 

Bloemen in alle seizoenen
Renate geniet enorm van de seizoenen en de bloemen die daarbij horen. "Juist dit seizoen heeft zoveel moois te bieden. Pompoenen, chrysanten, rozebottels, die warme kleuren lenen zich uitstekend voor mooie herfststukken. Die wisseling van de seizoenen vind ik heerlijk. Straks met de Kerst geniet ik van de Amaryllis en in het voorjaar van frisse tulpjes. Die afwisseling spreekt mij aan want hoe mooi bijvoorbeeld de pioenrozen met Moederdag ook zijn, op een gegeven moment wil je ook wel weer wat anders om je huis mee op te fleuren."
 

Workshops
Bloemen op 12 verzorgt ook workshops voor groepen, met als thema bijvoorbeeld herfst- of voorjaarsstukken maken. Maar ook de workshop 'Hoe zet ik bloemen op de vaas?' is populair. Renate: "In deze workshop leer je hoe bloemen op de vaas het mooist tot hun recht komen. Je leert spelen met kleurencombinaties en compositie maar ook hoe je bloemen moet behandelen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben."


Persoonlijk tintje
Ook bij de verdrietige momenten in het leven horen bloemen. Het maken van rouwkransen en grafwerk vind Renate dankbaar en mooi werk waar ze graag de tijd voor neemt. "Het komt regelmatig voor dat ik 's avonds bij de nabestaanden op huisbezoek ga. Vooral als mensen erg emotioneel zijn praat dat veel gemakkelijker en krijg je vaak de leukste gesprekken. Zo leer ik de overledene gaandeweg beter kennen en dat geeft weer ideeën voor het bloemstuk. Bijvoorbeeld als iemand altijd erg gek was op zijn appelboom, kan ik een mooie tak van die boom in het stuk verwerken. Als je mensen ook op verdrietige momenten weer blij kunt maken met bloemen, geeft dat heel veel voldoening."

www.bloemenop12.nl  / Telefoon: 0544-84 23 65

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden