Iedereen doet mee tijdens de 'Week van de Homo Sapiens'

REGIO - Ieder jaar organiseert Perron 8 de 'Week van de Homo Sapiens'. Tijdens deze week vragen wij aandacht voor inclusie, participatie, diversiteit, meedoen en toegankelijkheid. Een week waarbij prikkelende ontmoetingen tussen mensen centraal staat. Hierbij spelen leeftijd, achtergrond, afkomst en beperkingen geen rol. Iedereen is namelijk een Homo Sapiens! De week vindt dit jaar plaats van maandag 5 tot en met zondag 11 november. Perron 8 hoopt dat iedereen meedenkt.

Waarom?
Het lijkt zo normaal en makkelijk om mee te doen in de samenleving. Er is toch voor iedereen genoeg te doen? Niets is minder waar. Mensen kunnen veel belemmeringen en drempels ervaren om mee te kunnen doen. Hoe makkelijk stap je zelf als nieuweling ergens binnen? En wat als je 'anders' bent dan de rest? Zichtbaar of onzichtbaar? Het doel van deze week is om mensen te prikkelen na te denken over integratie en participatie. Iedereen kan en mag meedoen. Daar draait het om.
"Wat is jouw bijdrage om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen? Is jouw organisatie, bedrijf of vereniging toegankelijk voor iedereen? Welke kansen en mogelijkheden zie jij? Wat is jouw rol? Laat ons weten hoe jij stilstaat bij deze week, dan zullen wij jouw bijdrage delen op onze Facebookpagina @100procentwelkom. Samen willen we een leuke week neerzetten vol bijzondere gesprekken, nieuwe inzichten, verbindingen, leuke activiteiten en vooral veel blije gezichten", aldus de mensen van Perron 8

Perron 8
Perron 8 is een platform in de Achterhoek waar kwetsbare mensen uit de samenleving terecht kunnen met hun vragen op het gebied van vrijetijdsbesteding. Vrije tijd is een belangrijk onderdeel in het leven van alle mensen. Het geeft je de kans om talenten te ontdekken en te benutten, ergens bij te horen, een netwerk op te bouwen of iets te betekenen voor een ander.Dit zorgt voor het ervaren van kwaliteit van bestaan.Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij bestaande activiteiten en plaatselijke organisaties. Regelmatig zijn er leuke culturele, sportieve, recreatieve of educatieve activiteiten te vinden op de website. Perron 8 is onderdeel van zorginstelling De Lichtenvoorde.
De Lichtenvoorde begeleidt mensen met een beperking zodat zij zo gewoon mogelijk kunnen wonen, werken en leven. Kinderen en volwassenen kunnen bij De Lichtenvoorde terecht voor ondersteuning en begeleiding in hun dagelijks leven. De Lichtenvoorde is actief in Oost-Gelderland.


www.perron8.nl

facebook.com/perron8delichtenvoorde

facebook.com/100procentwelkom

Meer berichten