Nederlands kampioen Noud Garstenveld met voorzitter Jurgen Klein Tank en wethouder Bart Porskamp (r). Foto: Kyra Broshuis
Nederlands kampioen Noud Garstenveld met voorzitter Jurgen Klein Tank en wethouder Bart Porskamp (r). Foto: Kyra Broshuis

Huldiging voor 14-jarige fietscross-kampioen Noud Garstenveld

LICHTENVOORDE- Zondagochtend, nog voor de training, is de 14-jarige fietscrosser Noud Garstenveld uit Lichtenvoorde gehuldigd door zijn club FCCL én door wethouder sportzaken van Oost Gelre Bart Porskamp.

Door Kyra Broshuis

Nederlands kampioen in Haaksbergen
Het was op een mooie Tweede Pinksterdag, eerder dit jaar, dat Noud Nederlands kampioen werd in Haaksbergen in de categorie tot 14 jaar. Noud startte al op jonge leeftijd bij de FCCL en is daar nog steeds actief. “Van onze club heeft hij al een mooi shirt gekregen met een ster op de mouw, het teken voor een Nederlands kampioen”, zegt voorzitter Jurgen Klein Tank van de vereniging. De club heeft de kleinste baan van Nederland maar brengt wel grote fietsers voort. “Het zou mooi zijn als we een grotere baan zouden kunnen realiseren, dat is wel onze ambitie. We onderzoeken, samen met de gemeente Oost Gelre, de mogelijkheden zodat we hier ook nationale wedstrijden kunnen rijden.” Noud is inmiddels assistent-trainer bij jongste leden van de club en dat gaat uitstekend.

Een stoere sport
Wethouder Bart Porskamp spreekt de kampioen toe: “Ook dit jaar levert de FCCL de Nederlandse kampioen. Het is mooi om te zien dat het hier op zondag altijd één en al activiteit is. Fietscross is een stoere sport en binnen de vereniging is veel jong talent aanwezig en gelukkig kent de club ook heel veel vrijwilligers. Noud, ik ben trots op je en je mag ook trots op jezelf zijn. Jij hoort in het rijtje Lonneke Sloëtjes en Viviane Sevenich die wij als gemeente Oost Gelre ook al mochten huldigen.” Noud zelf blijft nuchter onder alle aandacht. “Ik vind het mooi dat ik nu kan assisteren bij de trainingen en iets voor de kinderen kan doen. Of er talent tussen zit? Iedereen bij onze club is een talent.”

Meer berichten