Leerlingen De Regenboog vragen aandacht voor verkeerssituatie

LICHTENVOORDE - Afgelopen week heeft de verkeerssituatie rondom de school centraal gestaan. Kinderen, ouders en leerkrachten vinden de verkeerssituatie rondom school wel eens gevaarlijk. In samenwerking met ouders en leerkrachten is er een verkeersweek georganiseerd door de kinderen.

De kinderen hebben de verkeerssituatie rondom school geanalyseerd. Ze hebben eigen verkeersborden gemaakt die overal in de wijk geplaatst zijn en bekeken hoe 's ochtends en na school geparkeerd wordt. Ze hebben hierbij ' bonnen' uitgedeeld aan de automobilisten. De bestuurders die goed geparkeerd hadden kregen een dikke duim. Andere bestuurders kregen een bon met een tip.

De kinderen uit de bovenbouw hebben in groepjes verschillende zaken onderzocht, zoals hoe komen de kinderen van De Regenboog naar school? Hoe wordt er rond school geparkeerd? Zijn er voldoende parkeerplekken? Ervaren de buurtbewoners overlast? Wat zou wenselijk zijn voor een veilige verkeersroute naar school? De conclusies van al deze onderzoeken hebben de kinderen afgelopen vrijdag persoonlijk gepresenteerd aan burgemeester Annette Bronsvoort. Zij nam de tijd om in alle groepen te luisteren naar de ervaringen van de kinderen.

De verkeersweek was een ontzettend groot succes. Naast de onderzoeken en het bezoek van de burgemeester zijn er een ambulance en twee politieagenten op school geweest. Er zijn verkeerssituaties/straten/vervoersmiddelen geknutseld en in de huishoek was een een heuse fietsenwinkel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden