Kleinkoor Second Edition laat bezoekers graag meeproeven van wat de kerk te bieden heeft. Foto: PR
Kleinkoor Second Edition laat bezoekers graag meeproeven van wat de kerk te bieden heeft. Foto: PR

Doe eens gek, neem een hapje kerk!

Algemeen

LICHTENVOORDE - Voor steeds meer mensen is de kerk onbekend terrein geworden. Om daar verandering in te brengen is er op zondag 11 november om 10.00 uur in de Johanneskerk een 'kerkproeverij'. Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday. Een laagdrempelige en geheel vrijblijvende kerkdienst om kennis te maken (te komen proeven) met wat er in een kerkdienst gebeurt. De datum, de elfde van de elfde, is van oudsher verbonden met Carnaval. Het thema is hier op aangepast: 'Doe eens gek...'.

Wat mogen de bezoekers verwachten? Voorganger ds. Hans Hinkamp zegt hier over: "Bij heel veel mensen leven er verouderde denkbeelden over de kerk. Je hoort vaak 'dat er toch nooit iets verandert'. Maar niets is minder waar. Om daar misschien wel een andere kijk op te geven nodigen we iedereen uit om zelf een kijkje te komen nemen. Actuele onderwerpen krijgen de aandacht en het is niet allemaal eenrichtingsverkeer, of een lange monoloog van de dominee. Kerk zijn we samen. We willen een open kerk zijn waar mensen zich welkom voelen. Als je mag uitgaan van de reacties van gasten in de kerk, bij de koffie na afloop van de verschillende kerkdiensten, dan lukt dat heel goed. We hopen met de voorbereidingsgroep dan ook dat de reacties na afloop zullen zijn: 'Die kerk... dat is zo gek nog niet.' Juist in de kerk mag je jezelf zijn."

Aan de dienst werken verschillende personen mee. Muzikale medewerking bij deze tweede editie van de kerkproeverij is er van het kleinkoor Second Edition, met een aantal eigentijdse liederen. Het koor staat bekend om de mooie samenklank van stemmen. Na afloop van de kerkdienst is er gelegenheid voor ontmoeting met een kopje koffie, waarbij er nog het nodige geproefd kan worden. De Johanneskerk is te vinden aan de Rentenierstraat in Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant