Bonnie Leemreize met de felbegeerde trofee. Foto: PR
Bonnie Leemreize met de felbegeerde trofee. Foto: PR

Bonny Leemreize is de nieuwe bowling-koning

LICHTENVOORDE - Bonny Leemreize is afgelopen donderdag bij Skik & zo gekroond tot nieuwe koning van bowlingclub 'de Kegelclub'. Hij neemt daarmee de kroon over van Huub Wieggers. Dat de koningstitel op het spel stond, was meteen aan het begin van de avond al duidelijk. De koppies van alle zeven deelenemers stonden gespannen.

In het eerste frame, dat nog niet voor het echie was, waren de scores al lager dan gebruikelijk. Uitzondering hierop vormde Vincent, die noodgedwongen met links moest gooien door een bijna fataal zaag ongeluk aan zijn rechterhand luttele dagen voor de Koningsstrijd.

In het Konings Frame kreeg de spanning nog meer vat op de deelnemers. De gebruikelijke vele strikes en spares bleven grotendeels achterwege. Hierdoor maakten tot het einde toe alle deelnemers nog kans op de felbegeerde trofee. 'Lefthand' Vincent overtrof zichzelf meerdere malen met acceptabele scores. De kans dat hij voortaan altijd met links gooit is zeer aannemelijk. In de slotfase haakten echter Huub Stortelder, Barry Reijrink en Vincent Groot Kormelink definitief af waardoor de strijd zich toespitste op het kwartet Bonny Leemreize, koning 2017 Huub Wieggers, Nando Oolthuis en Gerben Wissink. Na een krankzinnig spannende 10de en laatste beurt eindigden Bonny en Huub op de gedeelde eerste plek met 112 punten. Gerben en Nando volgenden op minieme afstand met scores van 110 en 109. Kortom een ware Hitchcock thriller die beslist ging worden in een alles beslissende tiebreak. In de 1ste beurt gooide zowel Bonny als Huub alles er af waarna Bonny het in de 2de tiebreak gedecideerd afmaakte. Koning 2017 Huub was leeggespeeld en kon geen vuist meer maken. Bonny kreeg zo wat maar weinigen voor mogelijk hadden gehouden, na een seizoen vol linkse afzwaaiers, de eretitel koning Bonny van bowlingclub 'de Kegelclub'!

Onder het genot van een biertje en een hapje blikten de matadoren daarna terug op een succesvol seizoen 2017-2018. Een seizoen waarin ze als team nog altijd ongeslagen zijn gebleven. Mochten er uitdagers zijn die denken dat ze deze helden van de zoveelste zege kunnen afhouden dan kunnen zij zich melden bij Barry Reijrink van Skik & zo. Deze arrangeert dan een match (altijd op de eerste donderdag van de maand).

Meer berichten