Foto: Janette van Egten
Foto: Janette van Egten

19 nieuwe gastvrouwen en -heren in Oost Gelre

OOST GELRE - Negentien recreatie- en horecaondernemers hebben op 30 oktober de cursus 'Gastheer van het Landschap in Oost Gelre' afgerond. Als kersverse gastvrouw of gastheer kregen zij uit handen van IVN en van directeur Achterhoek Toerisme, Manuel Hezeman, het officiële certificaat uitgereikt.

Tijdens vier cursusdagen leerden ondernemers over de natuur, het landschap, de geschiedenis en de cultuur van Oost Gelre. De ondernemers (her)ontdekten het gebied met excursies door boswachters en natuurgidsen. Met als doel ze te inspireren om die ervaringen te gaan delen met hun gasten. Het zijn namelijk de mooie verhalen, weetjes en aanraders van een gastheer/gastvrouw die zorgen voor een unieke beleving die de gast nog lang bij blijft.

Ondernemend Oost Gelre
De 19 nieuwe gastheren/gastvrouwen zijn ondernemers die de regio Oost Gelre nog beter op de kaart willen zetten. Het zijn o.a. ondernemers met een restaurant, (mini)camping, natuurpark, herberg, recreatiepark, groepsactiviteitencentrum, maar ook medewerkers van toeristische en cultuurhistorische organisaties (zoals het VVV, Groenlo Vestingstad, Oudheidkundige vereniging en Achterhoek Toerisme).

Over Gastheer van het Landschap
Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Tegenwoordig is er over gebieden steeds meer informatie beschikbaar door apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de authentieke en unieke verhalen van mensen, de verborgen weetjes en de originele tips die zorgen dat de gast de natuur en het landschap echt beleeft. Met het programma Gastheer van het Landschap biedt IVN ondernemers de kans om in te spelen op de behoefte van de gast, mee te bouwen aan het imago van een gebied en te zorgen voor het belang van een mooi landschap voor toeristen en mensen uit de omgeving.

Gastheer van het Landschap Oost Gelre wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Achterhoek Toerisme en gemeente Oost Gelre.

Zie voor meer informatie: www.gastheervanhetlandschap.nl.

Meer berichten