De Hilgeländer Musikanten. Foto: Pr
De Hilgeländer Musikanten. Foto: Pr

Muziek van CCR, Leonard Cohen (tributes en meer) en de Hilgeländer Musikanten (de echte) bij De Mattelier

GROENLO - In november en december staan bij SCC De Mattelier in Groenlo weer verschillende muzikale evenementen op stapel.

The Fortunate Sons
Zaterdag 24 november is er een muzikale ode aan de legendarische Amerikaanse band Creedence Clearwater Revival (CCR), door The Fortunate Sons. Met klassiekers als Bad Moon Rising, Lodi, Suzie Q, Who'll Stop the Rain, Down on the Corner en Proud Mary, was CCR onder leiding van John Fogerty in de jaren zestig en zeventig ongekend succesvol. The Fortunate Sons hebben met hun show 'Tribute to C.C.R.' de afgelopen jaren al talloze locaties in binnen- en buitenland aangedaan. Zanger en gitarist Toon Eppink is door menigeen al tot 'de Nederlandse John Fogerty' Met de ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge op drums wordt een dampende show neergezet. The Fortunate Sons hebben inmiddels aan beide kanten van de grens een stevige live-reputatie opgebouwd. In 2009 verscheen het album Live in Europe, met zowel bekende als wat minder bekende CCR-nummers.

Hilgeländer Musikanten
Zondagmiddag 25 november geven de Hilgeländer Musikanten uit Meddo geven een Noaberconcert. De kapel, onder leiding van Andé van Huizen, brengt bekende en minder bekende Egerländer muziek. Op het programma staan herkenbare marsen, swingende polka's en verrassende walsen. Bekende klassiekers, maar ook moderne werken zullen de revue passeren. De kapel speelt ook een paar werken die door eigen leden zijn geschreven en gearrangeerd. De Hilgeländer Musikanten komen van oorsprong uit het Winterswijkse kerkdorp Meddo. Maar momenteel komen de leden ook uit verschillende buurtplaatsen, waaronder Groenlo. Voor meer info: www.hilgelandermusikanten.nl.

So Long Cohen
De eerste vrijdag van de laatste maand, 7 december, staat bij De Mattelier in het teken van de Canadese singer-songwriter en dichter Leonard Cohen. De in 2016 overleden Cohen bouwde een enorm repertoire op, en hoewel hij geen reguliere hitparadebestormer was, werden songs als Suzanne, Hallelujah en So Long, Marianne wereldwijde klassiekers. Wie was hij en waarom inspireerde hij zovelen? In 'So Long Cohen' zoekt schrijver Bas Steman dit uit en ook waarom Cohen zo belangrijk is in zijn leven als mislukte profwielrenner. Tijdens deze zoektocht klinken Cohens liederen, vooral in de sfeer van het origineel. Zanger/cabaretier Ernest Beuving zingt Leonard Cohen en zoekt mee. Via imitaties/persiflages laat hij karikaturale tafelgastheren meepraten, zoals Maarten van Rossum, Nico Dijkshoorn en dominee Gremdaat. Ernest Beuving was de cabaretier die de sponsoravond van de s.v. Grol en het Internationaal Marveldtoernooi op zeer humoristische wijze afsloot. Marlies Claassen en Ariane Greep zingen mee en vertolken ook een paar nummers van Cohen. Kortom, een gevarieerde avond Cohenmuziek met humor en ontroering, in een zoektocht naar ieders persoonlijke inspiratie door de diepe ziel van Leonard Cohen. 'So long Cohen' wordt uitgevoerd door: Bas Steman (schrijver, verteller) Ernest Beuving (zang, spel, verteller, gitaar) Marlies Claasen (zang, verteller) Ariane Greep, (zang, piano) Tom Klein (gitaar). Laatstgenoemde heeft zijn roots in Groenlo.


http://www.demattelier.nl

Meer berichten