Een anonieme bieder kocht de Corneille uiteindelijk voor 480 euro aan. Foto: Koolmees Photography
Een anonieme bieder kocht de Corneille uiteindelijk voor 480 euro aan. Foto: Koolmees Photography

Kunsthameren voor cultuur levert ruim tweeduizend euro op

LICHTENVOORDE – Een prachtige opbrengst van 2270 euro heeft de benefietveiling 'Kunsthameren voor cultuur' opgebracht. Veel belangstellenden kwamen afgelopen zondag naar Lokalen – ruimte voor creatief ondernemen in Lichtenvoorde. Sommigen uit nieuwsgierigheid en om sfeer te proeven, anderen om met een of meerdere werken onder de arm huiswaarts te keren. Coördinator Jolien te Welscher kijkt tevreden terug op de middag.

Door Annekée Cuppers

"We wisten van te voren niet hoeveel mensen we konden verwachten maar we zijn heel tevreden over de opkomst", vertelt Jolien, "En dan ook nog zo'n mooie opbrengst, fantastisch! Daar kan de gemeente mooi een paar projecten of verenigingen op het gebied van kunst en cultuur in Oost Gelre mee ondersteunen. We hebben bijna alles verkocht, inclusief de topstukken; de Corneille en het olieverfpaneeltje. Ondanks dat de herkomst van het paneeltje niet duidelijk was, wist een kenner onder het publiek het stuk toch op waarde te schatten en bood er 550 euro voor."

Bijna alle werken verkocht
Ook de goedkopere stukken deden het goed. Een drietal ingelijste zeefdrukken met de stadsboerderij in Groenlo door Van Ojen, gingen voor 40 euro per stuk van de hand. Maar ook een knap gemaakte aquarel door Jan Korthals bracht nog 110 euro op. Op vier stukken na zijn alle van de 24 ingebrachte items verkocht. "Voor de werken die niet verkocht zijn, zoeken we nog een goede bestemming. Daar gaan we met zijn allen nog even over brainstormen."

Kunst en cultuur op de kaart
Jolien kijkt tevreden terug op de middag. "We hadden ons best gedaan om een warme sfeer neer te zetten en de locatie leuk aan te kleden. Naast een aantal mensen die specifiek voor een bepaald werk kwamen, waren er ook belangstellenden die sfeer kwamen proeven en gewoon eens een veiling mee wilden maken. Ook daardoor is de opzet meer dan geslaagd. We hebben zo'n honderd bezoekers een leuke middag kunnen bezorgen en kunst, cultuur én Lokalen weer even op de kaart kunnen zetten!"


www.lokalen.info

Meer berichten