De Waterstaatkerk in de Rapenburgsestraat omstreeks 1900. Foto: PR
De Waterstaatkerk in de Rapenburgsestraat omstreeks 1900. Foto: PR

Rondje Lichtenvoorde bij De Koppelpaarden

Algemeen

LICHTENVOORDE - In ons dorp is er veel belangstelling voor oude plaatjes van de Keistad in vroeger tijden. Dat blijkt wel uit het grote succes van de Jumbo-plaatjesactie 'Met droge voeten...'. Daarom trakteert de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde (VOL) op donderdagavond 29 november alle belangstellenden op 'Een rondje Lichtenvoorde' bij hcr De Koppelpaarden. De entree is gratis, net als het eerste rondje koffie en thee. Het belooft een nostalgische avond te worden.

Oud-Lichtenvoordenaar en oud-bestuurslid van de VOL, Gerhard Eppingbroek uit Winterswijk, verzorgt een sfeervolle beeldpresentatie met een hele reeks oude dorpsbeelden, voorzien van zijn deskundige commentaar over de straten, gebouwen en personen die daar woonden of binding mee hadden.

De avond begint om 20.00 uur in de grote zaal van De Koppelpaarden (ingang aan de Bleekwal) in Lichtenvoorde. Eerste kopje koffie/thee inbegrepen en verdere consumptie voor eigen rekening. De toegang is gratis; wel wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant