Veel hilariteit bij het letterspel. Foto: PR
Veel hilariteit bij het letterspel. Foto: PR

'Wil jij met mij in gesprek?'

Algemeen

LICHTENVOORDE - De organisatie 'Het begint met Taal' lanceerde op 12 november samen met 160 taalvrijwilligersorganisaties de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'. In video's beschrijven migranten hun passies, waarover ze graag met Nederlandssprekenden in gesprek gaan. Met deze campagne vraagt het Taalcafé twee weken lang aandacht voor taalcoaching, het oefenen van de Nederlandse taal door anderstaligen met vrijwilligers.

Doel van de campagne is bewustwording over wat iedereen verbindt: in gesprekken over (gedeelde) hobby's kun je elkaar echt ontmoeten. Op de facebookpagina van het Taalcafé wordt de komende dagen steeds een filmpje gedeeld. Op dit moment zijn er in Nederland zo'n 15.000 vrijwilligers elke week in gesprek met 28.000 anderstaligen. Maar er zijn meer dan 600.000 anderstaligen die door hun taalniveau onvoldoende kunnen meedoen in de samenleving. Taal oefenen is nodig voor het vinden van werk of het aanknopen van een gesprek op het schoolplein. Daarnaast heb je het gewoon nodig om je eigen zaken en administratie te kunnen regelen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter dat is voor ons allemaal.

Taalcafé Oost Gelre e.o. ontvangt elke vrijdagmorgen nieuwe Nederlanders én vrijwilligers met een kop koffie of thee aan de Dijkstraat nummer 13. Na een plenaire introductie werken we in een informele sfeer in vier verschillende niveaugroepen aan versterking van de Nederlandse taal van de nieuwkomers. Ken je iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken? Maak hen attent op deze mogelijkheid. Zoek je zelf een zinvolle én leuke tijdbesteding en wil je taalvrijwilliger worden? Meld je aan. Per 1 januari is het Taalcafé bovendien op zoek naar een coördinator die de continuïteit van de activiteiten met een enthousiast team van vrijwilligers kan bewaken. taalcafeoostgelre@gmail.com

Deelnemers spelen het letterspel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant