Jong en oud werken samen aan het kunstproject. Foto: PR
Jong en oud werken samen aan het kunstproject. Foto: PR

Steenrijk sluit af met expositie

LIEVELDE/VRAGENDER - In het najaar hebben leerlingen van de R.K. basisschool Antonius Lievelde en Antonius Vragender samen met senioren deelgenomen aan het project Steenrijk, een initiatief van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Het enthousiasme was groot door de diversiteit aan onderdelen met steeds een andere insteek. Bij dit project, waarbij de Leemputten in de buurtschap Zwolle centraal staan, komen geschiedenis, natuur en kunst op harmonieuze wijze en haast vanzelfsprekend samen.

Samen afsluiten met kunstobject
Onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Ludmilla van der Spoel is het project afgesloten door de creatie van een ruïnedorp van klei en leem. Het dorp met torens en kantelen, met (leem) putten en een kerk, is aangetast door de tand des tijds. Er wonen geen mensen in maar dieren zoals het geval is bij de Leemputten. Het object en de foto's van Willie Gelinck zijn te zien tijdens de expositie.

Expositie in beide scholen
In Lievelde wordt de expositie geopend op woensdag 28 november om 14.00 uur (tot 17.00 uur). Ook op donderdag 29 november van 14.15 tot 18.00 uur is de expositie te bezichtigen. In Vragender is de opening op donderdag 6 december om 14.00 uur (tot 19.00 uur). Ook op vrijdag 7 december is de expositie te bezichtigen van 12.15 tot 16.00 uur.

Meer berichten