Afbeelding

OOG op de Achterhoek

Algemeen

Bestuurders die elkaar omhelsden en elkaar complimenten toebedeelden bepaalden afgelopen week het beeld. Twintig miljoen euro als impuls naar de Achterhoek, dat is natuurlijk een prima stimulans. Hierdoor kunnen nieuwe projecten worden uitgevoerd; het is echter nog niet duidelijk waar dit geld concreet naartoe gaat en wat burgers hier nu echt aan hebben.
Storend is het op zijn minst dat bestuurders deze impuls gebruiken om hiermee het succes van de Regio Achterhoek te onderstrepen. Daarom even de zaken in perspectief:

Landelijk gaat het om een bedrag van 200 miljoen dat is bestemd voor regionale initiatieven. Mark Boumans, de burgemeester van Doetinchem, mikt in september tijdens de eerste bijeenkomst van de Achterhoekraad op een bedrag van 40 miljoen voor onze regio. Heel knap om een nederlaag dus toch als overwinning te presenteren. Daarnaast is het nooit te meten of een structuur van de regio daadwerkelijk heeft bijgedragen aan dit resultaat. Wat wel bijdraagt is gezond verstand en vertrouwen over en weer.

Boumans presenteerde het Achterhoekse model in september als uniek in Nederland, we kunnen in ieder geval vaststellen dat dit niet blijkt uit de toedeling van middelen, 20 miljoen voor de Achterhoek, 200 miljoen voor alle regio's samen.

Laten we ons richten op projecten in plaats van het knuffelen van bestuurders. Voor die projecten hebben wij nog wel een voorstel: kijk eens naar de bezetting van politie in de Achterhoek en besteed een deel van het geld hieraan. Onze burgemeester heeft afgelopen vrijdag een fantastisch resultaat behaald, dankzij haar inzet komt de politie in de regio Achterhoek meer op sterkte; dat is dan wel meetbaar. We hebben echter ook begrepen dat er nog werk aan de winkel is; een mooie aanleiding om hier dus goed naar te kijken.

Fractie OOG
Jose Konings
Freek Jansen
Rene Hoijtink
Paul Wallerbos
Ronald Willering (fractievoorzitter)


www.oog-oostgelre.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant