Serious Request Plantenmarkt bij Den Diek
Maartje de Kort met een aantal gedoneerde stekjes. Foto: eigen foto
Maartje de Kort met een aantal gedoneerde stekjes. Foto: eigen foto

Serious Request Plantenmarkt bij Den Diek

LICHTENVOORDE - De inzamelingsactie 'Lifeline' van Serious Request voor het Rode Kruis trekt in december door het land en doet ook Lichtenvoorde aan. Maartje de Kort van plantenasiel Care & Repair Service zag op social media een oproep van burgemeester Bronsvoort voorbij komen en kwam in actie. Maartje: "Ik wilde al jaren iets doen voor Serious Request maar wist eigenlijk nooit goed wat. Tijdens mijn werk in het plantenasiel viel het kwartje; hoe leuk zou het zijn om planten, stekjes en toebehoren te verkopen voor Serious Request?" Samen met Jolien Weevers van Den Diek werkte Maartje de plannen verder uit. Zaterdag 15 december organiseert Care & Repair de Serious Request-plantenmarkt bij scc Den Diek.

Tijdens de plantenmarkt kunnen belangstellenden terecht voor planten, stekjes maar zeker ook voor leuke potten. Maartje: "De potten zijn gedoneerd door Maja's Trading, de kringloopwinkel aan de Van Reedestraat. Zij reageerden direct enthousiast toen ik vertelde wat ik van plan was en wilden op deze manier ook hun steentje bijdragen. Super om te zien dat ondernemers hierbij willen helpen!" Maar niet alleen de hulp van ondernemers is welkom, ook particulieren kunnen bijdragen aan het slagen van de plantenmarkt voor het goede doel. "Inmiddels heb ik in het Care & Repair plantenasiel al de nodige planten staan maar voor de plantenmarkt kunnen we zeker nog planten en stekjes gebruiken. Ook plastic potjes waarin we planten kunnen verpotten en aanbieden voor verkoop zijn zeer welkom. Aan de Hugo de Grootstraat 7 en in de hal van Den Diek staat daarvoor kratjes klaar waar iedereen die planten, stekjes of materialen kan missen, deze kan 'dumpen'. Zo kunnen we straks een aantrekkelijke plantenmarkt inrichten met hopelijk een mooie opbrengst voor het Rode Kruis."

De plantenmarkt vindt plaats op zaterdag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur bij Den Diek aan de Dijkstraat 30. Ondernemers die Maartje de Kort willen helpen met de actie kunnen contact met haar opnemen via plantenasiellichtenvoorde@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden