Blij met de nieuwe technische mogelijkheden: Schoorsteencentrale.nl. Foto: PR
Blij met de nieuwe technische mogelijkheden: Schoorsteencentrale.nl. Foto: PR

Schoorsteencentrale.nl introduceert nieuwe schoorsteenreinigingstechniek

WINTERSWIJK - TipTop schoorsteenveegservice bestaat vijf jaar. In die vijf jaar is het onderdeel van TipTop Schoonmaakdiensten dermate hard gegroeid dat besloten is dat het op eigen benen verder kan. Dat gaat vanaf nu onder de naam schoorsteencentrale.nl. Tegelijkertijd introduceert schoorsteencentrale.nl een nieuwe schoorsteenreinigingstechniek die moderner, sneller en goedkoper is én beter reinigt: Rodtech. Daarmee is schoorsteencentrale.nl een van de eersten in Nederland en de enige in de Achterhoek die werkt met deze methode.

Door Sander Damen

Het reinigen van het rook-, ventilatie en afvoerkanalen gebeurt al eeuwen op dezelfde manier: van boven met een kogel. En waarom veranderen als iets werkt? Maar de mensen van TipTop denken anders. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe methodes om het werk beter, sneller of klantvriendelijker te kunnen doen. Die methode vonden ze bij de firma Rodtech. Medewerkers van de schoorsteencentrale.nl waren in eerste instantie sceptisch maar na het volgen van cursussen en vooral het zien van de behaalde resultaten zijn ze razend enthousiast.

Verschillen
De Rodtechmethode wijkt sterk af van het 'ouderwetse' schoorsteenvegen. De verschillen zijn enorm. Zo gebeurt het reinigen in tegenstelling tot het traditionele schoorsteenvegen van binnenuit. Dat maakt het sowieso veiliger voor de schoorsteenveger en er kan onder alle weersomstandigheden geveegd worden. Met ook nog eens gegarandeerd een schoner resultaat.
Het systeem bestaat uit een motor die een klikstokkensysteem aandrijft waarop kunstofborstelkoppen bevestigd zijn. Er is voor iedere situatie een speciale kop. De koppen draaien veertig keer sneller rond op dezelfde plek dan bij de conventionele methode.
De schoorsteencentrale laat met een camera de zien hoe het er voor-en achteraf uitziet. zelfs bij schoorstenen die kort geleden op traditionele wijze geveegd zijn is het resultaat opmerkelijk. Doordat het werk sneller gaat, kunnen meer klanten op een dag geholpen worden waardoor de kosten laag blijven.

Rodtechtechniek
Sinds kort wordt het meeste werk met de Rodtechmethode uitgevoerd. De resultaten en reacties van klanten zijn erg positief. Het werk gebeurt sneller. De rookkanalen worden schoner tot in de schoorsteenkap. Door de kunstststofkoppen beschadigen het kanaal en de kap niet en door de sterke speciale afzuiger met HEPA-filters gebeurt het werk netjes en wordt zelfs het kleinste deeltje fijnstof opgevangen.
Ondanks dat het werk van binnenuit uitgevoerd wordt, komt schoorsteencentrale.nl wel met de hoogwerker. De reden daarvoor is dat als er met de camera vogelnesten of andere objecten in of op het kanaal geconstateerd worden, deze direct verwijderd kunnen worden. Ook wordt de hoogwerker ingezet bij vervanging of plaatsen van rookkanalen, want ook dat doet schoorsteencentrale.nl uiteraard.

Jubileumactie
Vanwege het vijfjarig bestaan, de naamswijziging en de introductie van de Rodtechtechniek heeft schoorsteencentrale.nl een mooie aanbieding: een complete schoorsteenreiniging met de revolutionaire Rodtech-apparatuur voor 39,99 euro. Sneller, veiliger, goedkoper en beter... Afspraken kunnen gemaakt worden op schoorsteencentrale.nl.

Meer berichten