Girlpower in Mariënvelde HMC '17 kampioen

Algemeen

MARIËNVELDE - Afgelopen zaterdag was het groot feest in Mariënvelde; het meisjesteam van HMC '17 werd thuis kampioen in de tweede klasse-01 najaar 2018. De eerste kampioen en dus een eerste mijlpaal in de korte geschiedenis van de jonge jeugdvoetbalclub, de samenwerkende jeugdorganisatie van KSH en VVMarienveld. In een zinderende wedstrijd tegen de meisjes van Dinxperlo —die ook nog een serieuze kans maakten op het kampioenschap—liepen de emoties soms hoog op. Maar uiteindelijk werd met een gelijkspel 2-2 toch de felbegeerde titel binnengehaald.

HMC '17 begon de wedstrijd niet echt overtuigend en binnen vier minuten wist Dinxperlo al op voorsprong te komen. Een domper waardoor het team van HMC '17 toch direct een beetje van slag was. Beide teams speelden in de eerste helft vrij voorzichtig, maar HMC '17 kwam in de tweede helft een stuk zelfverzekerder het veld op. Na vier minuten kwam de gelijkmaker. Er werd aan beide zijden flink gestreden. Waar HMC '17 aan een gelijkspel genoeg had, moest Dinxperlo winnen om kans te maken op de titel. Met nog tien minuten te spelen wisten de meiden van HMC '17 er toch weer ééntje tussen de palen te leggen. De 2-1 ontketende een ware feeststemming in Mariënvelde maar dit was slechts van korte duur, want Dinxperlo wist nog geen minuut later door een mooie actie 2-2 te maken. In de laatste vijf minuten was de spanning voelbaar, zou HMC '17 het op een gelijkspel kunnen houden? Uiteindelijk volgde het verlossende fluitsignaal, waarna een ware ontlading volgde.

HMC '17 heeft in haar korte bestaan haar eerste kampioenschap binnen. We are the champions! MO17-1 kampioen najaar 2018. Dat moest gevierd worden! De meiden werden met vuurwerk, confetti, een ware champagnedouche, bloemen en een echte kampioenschaal onder luid gejuich op het veld gehuldigd. Daarna traden ze in de kantine van de BMV Mariënvelde aan in hun eigen speciale kampioenshirts om alle felicitaties van familie, vrienden en clubleden in ontvangst te nemen. In de komende twee weken maken ook de HMC '17 JO17-1 en JO9-1 nog kans om de periodetitel in de wacht te slepen, het wordt dus nog spannend!