Annette Weterings en Leon Venderbosch spelen voor Amnesty. Foto: Alex Vreeman
Annette Weterings en Leon Venderbosch spelen voor Amnesty. Foto: Alex Vreeman

Weterings en Venderbosch bij Write for Rights

LICHTENVOORDE - Tijdens de Dag van de Rechten van de Mens komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensenrechten activisten die ernstig bedreigd worden of ten onrechte gevangen gezet zijn. In Lichtenvoorde wordt daar tijdens Let it Snow aandacht aan besteed op zondag 9 december.

In de Johanneshof staat de koffie klaar om 11 uur en schrijven we tot 12.15 uur door. 's Middags is de Bonifatiuskerk toneel van tal van muzikale optredens waaronder speciaal voor Amnesty om 15.30 uur een concert van Annette Weterings en Leon Venderbosch. Ook daar staat de schrijftafel klaar en kan men tot 17.00 uur aanschuiven om brieven te schrijven, te ondertekenen of een groetenkaart kan laten versturen.

Dit jaar schrijven we voor negen vrouwelijke activisten. Wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Neem voor meer informatie contact op met amnestyaaltenoostgelre@gmail.com of 06-2227 7564.

Meer berichten