Achter vlnr: Isha Brouwer, Indy te Molder, Aline Meuleman Senna te Molder. Voor vlnr: Jip Vreuls, Lynn Rötter, Mijntje Wopereis en Caya Verbruggen. Lieze Heuvels ontbreekt. Foto: Theo Ratering
Achter vlnr: Isha Brouwer, Indy te Molder, Aline Meuleman Senna te Molder. Voor vlnr: Jip Vreuls, Lynn Rötter, Mijntje Wopereis en Caya Verbruggen. Lieze Heuvels ontbreekt. Foto: Theo Ratering

Eremetaal voor Aline Meuleman en Indy te Molder

LICHTENVOORDE - In de weekenden van 17 en 18 november en 24 en 25 november werden in het Erica Terpstra-bad te Nijmegen de Gelderse Kampioenschappen korte baan (25 meter) gehouden. Voor ZPC LIVO hadden zich uitsluitend meisjes en jonge dames geplaatst en kwamen de jongens en heren er ditmaal niet aan te pas. Vier dagen lang alles geven en maximaal proberen te presteren, zodat je zo hoog mogelijk eindigt, dat is de uitdaging. De inzet van de meiden was geweldig en er werden verdienstelijke, mooie, prachtige en ook geweldige prestaties geleverd.

In alfabetische volgorde deden de volgende personen mee: Isha Brouwer, die op maar liefst tien individuele nummers uitkwam en ook nog op twee estafettes. Isha werd zesde op de 50 meter vrije slag, zevende op de 100 meter, zesde op de 200 meter en vierde op de 400 meter vrije slag. Ze werd zesde op zowel de 100 als 200 meter rugslag en elfde en zevende op de 50 en 100 meter vlinderslag. Op de 200 meter wisselslag kwam ze als zesde aan en op de dubbele afstand als zevende. Ze behaalde 2 persoonlijke records.

Aline Meuleman toonde haar klasse door maar liefst vijf individuele medailles in de wacht te slepen. De talentvolle jonge dame won brons op de 50 en 100 vrije slag, zilver op de 400 meter vrije slag, brons op de 50 meter rugslag en brons op de 400 meter wisselslag. Daarnaast behaalde ze een vijfde plek op de 200 meter vrije slag, een zesde op de 100 en 200 meter rugslag, werd ze vijfde op de 100 meter vlinderslag en zesde op de 200 meter wisselslag. Tot achtmaal toe verbeterde ze een persoonlijke record.

Indy te Molder zwom zeer verdienstelijk, maar kon jammer genoeg niet de vorm vinden van het afgelopen zwemseizoen, toen ze onverslaanbaar was op de schoolslag. Ze slaagde er nog wel in om twee keer eremetaal te halen en wel op de 50 meter schoolslag, waarop ze brons pakte en ook op het loodzware nummer de 200 meter vlinderslag zwom ze zich naar een bronzen plak. Op de 50 meter vrije slag werd ze elfde, op de dubbele afstand veertiende, op de 400 meter vrije slag zesde, op de 100 en 200 meter schoolslag vierde, op de 50 meter vlinderslag tiende, op de dubbele afstand elfde. Op de 200 meter wisselslag zwom ze zich naar een vijfde plaats en op de dubbele afstand werd ze negende. Indy zwom de meeste afstanden van allemaal, maar liefst elf individuele nummers.

Haar zus Senna had zich geplaatst voor twee individuele nummers, te weten de 50 en 100 meter vrije slag, waarop ze in een sterk deelnemersveld prima veertiende en negende werd. Ze zwom een persoonlijke record.

Lynn Rötter zwom eveneens twee individuele nummers, ook de 50 en 100 meter vrije slag, waarop ze een mooie zeventiende en twaalfde plek behaalde en een persoonlijk record zwom.

Ook Mijntje Wopereis liet haar talent zien op de vrije slag. Zowel op de 50 als 100 meter deed ze het voortreffelijk door respectievelijk als tiende en achtste aan te tikken, beide keren in een flink persoonlijk record.

Tenslotte hadden de meiden zich nog voor vier estafettes gekwalificeerd. De estafette 4x 100 meter vrije slag meisjes, bestaande uit Mijntje Wopereis, Jip Vreuls, Lynn Rötter en Senna te Molder behaalden een prachtige vijfde plaats. Op de 4x 100 meter wisselslag, waarbij Jip Vreuls, vanwege ziekte op een geweldige manier werd vervangen door Caya Verbruggen nam de ploeg een keurige zesde plek in.

De estafette 4x 100 meter dames, bestaande uit Lieze Heuvels, Indy te Molder , Aline Meuleman en Isha Brouwer werd in een sterk veld keurig negende van Gelderland en ook op de wisselslag werd eenzelfde klassering behaald, waarbij Senna te Molder de plaats innam van Lieze Heuvels.
Terugkijkend op deze kampioenschappen, waarbij ZPC LIVO in het medailleklassement op een verdienstelijke twintigste plaats is terug te vinden, kan de LIVO trots zijn op de geleverde prestaties.

Meer berichten