Let it Snow in Lichtenvoorde wil ook dit jaar winterse sferen oproepen. Foto: Foto: Jorieke-Philippi
Let it Snow in Lichtenvoorde wil ook dit jaar winterse sferen oproepen. Foto: Foto: Jorieke-Philippi

Winterse sferen bij Let it Snow in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Schaatsen op de markt, livemuziek in de winkels, een goede doelenmarkt in de Bonifatiuskerk: het belooft wat te worden zondag 9 december. In het centrum van Lichtenvoorde vindt dan de vierde editie van Let it Snow plaats. Winkeliers en horecaondernemers organiseren een winterfestijn. Ramon Heijnst, medeorganisator, vertelt met een knipoog naar de hevige sneeuwval van vorig jaar: "We gaan het zelfs nog leuker en mooier maken. Alleen al om te laten zien hoe het ook had kunnen zijn." Tussen 12.00 uur en 17.00 uur is het centrum gehuld in winterse sferen. Er zijn tal van activiteiten, maar men kan natuurlijk ook gewoon shoppen of een lekker hapje eten. Vanaf 17.00 uur treden er muzikanten op in diverse horecagelegenheden.

Dit jaar heeft de organisatie de winterse middag anders aangepakt. De markt is sfeervoller doordat de kramen meer bij elkaar staan. De winkeliers gaan nu niet buiten, maar binnen hun winkel aan de slag met smaakvol vermaak zoals bijvoorbeeld een productpresentatie, activiteit voor kinderen of livemuziek. De meeste geboekte muzikanten komen uit de buurt. Anja Onstenk van de organisatie zegt daarover: "We vinden het leuk om juist lokaal talent te laten zien en ook hen een podium bieden. Het blijft niet alleen bij muzikanten, ook andere talenten krijgen een podium tijdens Let it Snow."
Op de Nieuwmarkt liggen schaatsen klaar bij de kunstijsbaan in de maten 28 tot en met 46. Ook de dubbele ijzers voor kleinsten liggen klaar. Degene die zich niet op glad ijs willen wagen, kunnen toekijken en hun inwendige mens te goed doen met glühwein, chocomel of een winterse versnapering.
Bij de Bonifatiuskerk is ook genoeg te doen en te zien. Men kan een kijkje nemen boven in de kerktoren, een tentoonstelling van de Oudheidkundige Vereniging Lichtenvoorde bezoeken over de historie van de kerk en Lichtenvoorde of goede doelen treffen die zichzelf presenteren met producten en informatie. Er is een doorlopend programma waarbij men de hele dag kan binnenlopen. Vanaf 13.30 uur speelt de de Rainbowband, om 15.00 uur laten de midwinterhoornblazers zich horen en vanaf 15.30 uur treedt op Annette van de Wetering samen met Amnesty 'Write for Rights'. Om 16.00 uur begint een iconenlezing door Rob Nijhuis en demonstratie Iconen schilderen door Marjan Nijhuis.
Als het middagprogramma is afgelopen barst vanaf 17.00 uur het feest los in de kroegen. Er zijn diverse bands en DJ's die optreden, voor ieder wat wils, met in café De Zaak de JPR Stinxband, in café De Kruup zijn Bart & Alex te horen. Bar 't Doktertje laat Roel Staarink optreden en bij Tapperij van Ooijen verzorgt DJ Double B de muziek en café De Kletskop speelt Playing L-Street.

Meer berichten