HMC '17 JO9-1 haalt het derde kampioenschap op rij binnen. Foto: PR HMC '17

HMC'17 pakt derde kampioenstitel

Algemeen

HARREVELD - De derde kampioenstitel op rij is binnen! JO9-1 maakte het afgelopen zaterdag waar op eigen terrein in Harreveld. Theoretisch waren de jongens —de zaterdag ervoor, na de wedstrijd tegen Trias— al kampioen, omdat zij alle wedstrijden wisten te winnen. Ook al geeft de KNVB de stand bij de jongere teams niet vrij, de forse overwinning waren mee ze zaterdag het seizoen ongeslagen ten einde brachten, maakt HMC'17 JO9-1 tot de onbetwiste kampioen!

JO9-1 had dit seizoen elke wedstrijd gewonnen, en sommige zelfs overtuigend met grote verschillen in doelsaldo. In de laatste wedstrijd kreeg HMC'17 JO9-1 Rietmolen JO9-1G op bezoek. Om 09.30 uur klonk het beginsignaal. Met veel HMC'17 supporters langs de lijn konden de jongens hun kunsten laten zien. En ze hadden er zin aan. In de eerste minuten veel aanvallen op het doel van Rietmolen en in de vijfde minuut volgde het eerste doelpunt waarop er nog velen zouden volgen. Zo werden er tot aan de rust nog vier treffers gescoord. Na de rust kwamen de knapen pas echt op dreef. In de tweede helft werden er nog acht in het net gewerkt, waarvan twee eigen doelpunten van Rietmolen. Met een eindstand van 14-0 was het zeker. Wij zijn kampioen!

Feest en applaus van de HMC'17 aanhang, gejuich bij de spelertjes en leiding. Er volgde een leuke huldiging, waarbij een kampioensschaal, medailles en een grote snoepzak voor de spelers werd overhandigd. Na het douchen was er voor de spelers nog een waar feestmaal geregeld, lekkere patat met drinken. Dat ging er wel in. Een mooie afsluiter voor het jonge team, dat een ijzersterk seizoen speelde en overtuigend de titel binnenhaalde.

HMC'17 kan als jonge jeugd-voetbalvereniging terug kijken op een mooi seizoen: veel nieuwe jonge aanwas, een groot aantal teams dat in de bovenste helft van de competitie eindigde en maar liefst drie kampioentitels. Dat belooft wat voor de toekomst!