Om 14.00 uur is er al een mooi bedrag opgehaald. Foto: Annekée Cuppers
Om 14.00 uur is er al een mooi bedrag opgehaald. Foto: Annekée Cuppers

Plantjesmarkt opmaat naar grote actie voor Serious Request in Lichtenvoorde (foto's)

Algemeen

LICHTENVOORDE - Al om 10 voor 11 stonden de eerste belangstellenden voor de deur. Afgelopen zaterdag organiseerden Maartje de Kort van Care & Repair en Jolien Weevers van Den Diek een plantjesmarkt voor het goede doel; de Rode Kruis-actie Lifeline van Serious Request. Ook Klimaat Klaor, de gemeente, de imkervereniging en biodiversiteitspromotor Dyon Temming waren aangehaakt. Na een gezellige dag met de nodige aanloop kon er al een bedrag van 1212 euro bekend gemaakt worden. Maar als het aan Maartje en Jolien ligt, is dat nog maar de voorlopige tussenstand. Donderdagavond 20 december doen dj's Mark en Rámon Lichtenvoorde aan tijdens hun wandeltocht bezoeken dan ook Den Diek. De dames hopen dan een flink hoger bedrag te kunnen doneren namens de bevolking uit Lichtenvoorde en de kerkdorpen en roepen iedereen op om langs te komen.

Jolien vertelt: "Geweldig dat we al zo'n mooi bedrag bij elkaar hebben maar dat kan natuurlijk nog veel hoger! Daarom nodigen we iedereen uit Lichtenvoorde en omstreken uit om donderdagavond naar Den Diek te komen want dan hebben we nog meer activiteiten. Altijd al reanimatie willen leren maar kwam het er nooit van? Donderdagavond is je kans! Eva Wopereis van de EHBO Zieuwent-Mariënveld leert jou hoe je moet handelen. Of wat te denken van de IJsbad-challenge? Durf jij net als onze wethouder Bart Porskamp deze uitdaging aan? Wees dan op tijd want er kunnen maximaal 15 helden en heldinnen meedoen."

Maartje vult aan: "Ook verkopen we dan onze laatste planten, potten en cadeau-artikelen van de plantjesmarkt. We hebben zoveel planten, stekjes en materialen gekregen dat we nog leuke spullen over hebben. Dus voor wie het evenement afgelopen zaterdag gemist heeft, donderdagavond een nieuwe kans."

De benefietavond bij Den Diek begint om 18.00 uur met de plantjes-restantjesmarkt, de reanimatiecursussen starten om 18.30 uur, vanaf 22.00 uur is er yoga en om 23.00 uur de ijsbad-challenge. De 3FM dj's Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen donderdagavond van Groenlo naar Westendorp en rond 23.30 maken ze een tussenstop bij Den Diek. Jolien: "We hopen donderdagavond zoveel mogelijk mensen te mogen begroeten bij Den Diek. Ook andere initiatieven mogen zich bij ons melden zodat we er met zijn allen echt een feestje van kunnen maken. En voor wie niet zelf in actie kan komen, kom een biertje doen bij Den Diek en genieten van de reuring en gezelligheid want ook een gedeelte van de baromzet gaat naar Serious Request."

Contact met Jolien Weevers is mogelijk via info@den-diek.nl.

Klimaat Klaor liet zien wat er gebeurt bij een flinke regenbui. Foto: Annekée Cuppers
Ruime keuze uit planten voor binnen en buiten. Foto: Annekée Cuppers
Recept voor de zaadbommen. Foto: Annekée Cuppers
Ook de imkervereniging was met een informatiestand aanwezig. Foto: Annekée Cuppers
Tussendoor is er tijd voor een kopje koffie en contacten leggen. Foto: Annekée Cuppers
Lekker struinen tussen het aanbod. Foto: Annekée Cuppers
Naast groen waren er ook decoratieartikelen te koop. Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant