Vlnr: Robin Tieltjes, Martin Hegeman en Rob Reukers. Foto: Annekée Cuppers
Vlnr: Robin Tieltjes, Martin Hegeman en Rob Reukers. Foto: Annekée Cuppers

Autobedrijf Martin Hegeman en Garage Rob Reukers gaan verder als Auto Hegeman Reukers

ZIEUWENT - "Ik zie mijn vader nog zo op de ladder staan om de steunbalken te verven. Drie weken werk was het, maar ik dacht, als we het nu niet doen, kijken we er nog jaren tegenaan." En die jaren zijn voorbij gevlogen. Inmiddels tikt het autobedrijf van Martin en Petra Hegeman aan de Boersweg te Zieuwent de dertig jaar aan. Tijd om voor te bereiden op de toekomst; per 1 januari treedt Rob Reukers (29) als compagnon toe in het bedrijf.

Door Annekée Cuppers

Martin (59) vertelt: "Door de jaren heen heb ik wel geleerd dat ondernemen vooruitzien is en dat je op tijd moet schakelen. We waren op zoek naar een geschikte kandidaat die op termijn het bedrijf kan overnemen. Via een kennis kwamen we met Rob in contact. Het klikte direct tussen ons en na een goed gesprek kwam ik thuis met de boodschap: We'j hebt d'r ene!"

'Als je het blok van een Honda in een oude Volvo kunt bouwen, heb je echt wel gevoel voor techniek'

Martin en Petra zijn erg blij dat Rob besloot met hen in zee te gaan. "Eigenlijk kende ik Rob al veel langer", vertelt Martin, "In het verleden had ik al eens gehoord van een jonge knaap in Mariënvelde die het blok van een Honda in een oude Volvo had gebouwd om er mee te crossen. Nou, als je dat kunt, dan heb je het gevoel voor techniek wel in je zitten."

Rob was naast zijn baan sinds januari 2017 voor zichzelf begonnen als Garage Rob Reukers. "Ik kreeg via Jaap Beentjes de mogelijkheid een gedeelte van zijn garage aan de Roldersweg te huren, zo ben ik begonnen. Maar een garagebedrijf voor twee dagen in de week is op termijn niet vol te houden. Eerst komen je vrienden en familie bij je, daarna je kennissen en voor je het weet, repareer je ook de auto van de buurman van die kennis." Voor Rob kwam Martin's telefoontje dan ook op het juiste moment. "Toen ik Martin aan de lijn had, wist ik direct waar het over ging. Veel garagehouders in onze regio lopen tegen hun pensioen aan en zoeken opvolging. Het bedrijf van Martin en Petra paste mij wel. De gemoedelijke open sfeer en Achterhoekse mentaliteit, je bent hier geen nummer en klanten ervaren dat ook zo. Je merkt echt dat plezier in het werk voorop staat en zo steek ik ook in elkaar."

Naast Rob is ook Robin Tieltjes (27) bij de garage in dienst gekomen. Rob: "Robin en ik kennen elkaar vanuit de branche en hadden al vaker technisch overleg met elkaar, zo is hij bij ons terecht gekomen. Een mooie aanvulling want Robin is onder andere geschoold op het gebied van elektrische auto's waarmee we als team helemaal zijn voorbereid op de toekomst."

Open dag
Voor de klanten van Autobedrijf Martin Hegeman en Garage Rob Reukers verandert er behalve de naam en een nieuw gezicht voorlopig nog niets. Wel zit er medio 2019 nog een open dag in de planning, om de start van Auto Hegeman Reukers te vieren. Martin: "Dan gaan we er met alle belangstellenden 'ene op drinken' want samen met Rob en Robin heeft het bedrijf een goede basis voor de toekomst. Dat is wel een feestje waard!"

Auto Hegeman Reukers is ook te volgen op Facebook.


www.autohegemanreukers.nl


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden