Foto:
Columns

Wij kwamen tesamen

Ook het afgelopen jaar weer, bijna elke week.

Ik ga nog even door over lijstjes, waarmee ik vorige week begon met 'Als het woensdag wordt'.

Wij - Achterhoek Nieuws - hebben hoge noteringen gehaald in een serieus landelijk onderzoek naar het bereik van huis-aan-huis-bladen. De Elna scoorde goed en de Groenlose Gids haalde zelfs de top 10: nummer 6 in de landelijke top 10 van bereik per postcodegebied, net zo hoog als Child in Time van Deep Purple in de Top 2000. Oooeh oooeh ooooeh ...

Overigens deed ook Achterhoek Nieuws Winterswijk het goed: nummer 7 in de landelijke top 10 van bereik per gemeente.

Wij - het intellectuele neusje van de personeelszalm van Achterhoek Nieuws - hebben eerder in december ook een goede notering gehaald bij de pubquiz bij Markt 5 in Lichtenvoorde. De vijfde plaats in de finale, van de twaalf finalisten, en van de veertig deelnemers in totaal. (Zelfs onze B-selectie deed het prima: het lokale team Elna werd 7e of 8e - ik ben door de afterparty de exacte notering vergeten.)

Ik heb ook zelf een onderzoekje gedaan om op basis daarvan een lijstje samen te stellen: de meest gecoverde onderwerpen in de Groenlose Gids en de Elna over 2018.
1. SV Grol 100 jaar
2. Megamestvergister Nee
3. Aquafit zwemdiploma's

Conclusies
Grol weet de krantenkolommen vaker te halen dan het doel van de tegenstanders.
De tegenstanders van de bij Groenlo geplande mestvergister zijn communicatief actiever dan de voorstanders. Maar de voorstanders hebben het systeem achter zich staan, dus die zullen uiteindelijk toch wel winnen. Bovendien: de boeren moeten ook ergens naar toe met hun shit; ik kan het (bijna) wekelijks kwijt op deze plek, maar zij moeten er veel meer voor doen
De megamestvergister gaat gebruikt worden door boeren uit de omgeving van niet alleen Groenlo, maar ook uit de omgeving van Lichtenvoorde en Eibergen enzo. Maar als het ding ontploft, dan is vooral achtertuin Groenlo de lul (voor de eindredactie: lul kan eventueel vervangen worden door sigaar).
Derde conclusie: kinderen die opgaan voor hun zwemdiploma slagen altijd; of worden de zakkertjes uit de krantenkolommen weggehouden?

Dit is de laatste papieren Elna of Groenlose Gids van 2018. De papieren lezers wens ik daarom alvast een stralend grijs 2019. Grijs zoals de hoofdredacteur het bedoelde in de Eindejaarskrant. Want de wereld is niet zwart-wit of blauw-zwart.

Meer berichten