De Sboa zoekt vrijwilligers. Foto; PR
De Sboa zoekt vrijwilligers. Foto; PR

Speelgoedbank Oost Achterhoek zoekt vrijwilligers

Algemeen

REGIO - Het is gezellig druk bij de Speelgoedbank Oost Achterhoek (Sboa) en dat is ook precies de bedoeling natuurlijk. De Sboa is gehuisvest in het WUh, in de voormalige SNS-bank aan de Torenstraat in Winterswijk. Gezinnen uit de Oost-Achterhoek kunnen een beroep doen op hulp van de Sboa.

De Sboa doneert speelgoed aan kinderen waarvan de ouders een te laag budget hebben. De Sboa kijkt dus niet naar het inkomen, maar naar het budget dat overblijft nadat de noodzakelijke uitgaven zijn gedaan. Iedereen kan door omstandigheden in een financieel vervelende situatie terechtkomen. Daarnaast geeft de Sboa trainingen en worden adviesgesprekken gevoerd om ouders en kinderen de juiste handvatten te geven zodat ook zij weer lekker in het leven kunnen staan. Daarbij wordt nauw samengewerkt met samen met tal van organisaties. De Sboa oordeelt nooit en kijkt per persoon naar de juiste oplossing voor welke uitdaging ook.

Daar steeds meer gezinnen de Sboa weten te vinden, moet het team worden uitgebreid. Voor de Sboa-winkel worden vier of vijf collega's en twee coördinatoren gezocht. Tevens nemen deze medewerkers gedoneerd speelgoed aan.

Voor de activiteiten binnen- en buitenshuis zoekt de Sboa vier collega's en een coördinator die activiteiten organiseren en begeleiden, zoals een dagje op pad of een knutselmiddag, activiteiten om de Sboa te promoten en inkomsten te genereren. Deze functie kan eventueel gecombineerd worden met een winkelfunctie
Verder zoekt de Sboa bestuursleden"een secretaris, twee ondersteunende bestuursleden en een PR-ondersteuner.

Van alle medewerkers wordt verwacht dat zij de Nederlandse taal goed beheersen, in woord en geschrift. Daarnaast zijn er specifieke eisen, afhankelijk van de functie. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de Sboa.

Wie interesse heeft in één van de genoemde functies, kan zijn motivatiebrief en achtergrondinformatie sturen naar: pz@speelgoedbankoostachterhoek.nl ter attentie van Rianne Luiten, en voor de bestuurlijke functies naar info@speelgoedbankoostachterhoek.nl ter attentie van Ingrid Bravenboer. Bellen kan ook: tel. 06 588 956 60.


speelgoedbankoostachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant