Een aantal leden van Scodova in traditionele kleding. Foto: PR
Een aantal leden van Scodova in traditionele kleding. Foto: PR (Foto: )

Instuif met dansgroep Scovoda

LICHTENVOORDE - Zondag 6 januari staat de Instuif geheel in het teken van volksdansen. De dansgroep Scovoda verzorgt een middagvullend programma in het Grand Café van Antoniushove. Aanvang 14.30 uur. Toegang 5 euro.

SCOVODA is een internationale volksdansgroep. Op hun programma staan dansen uit de hele wereld, zoals de Balkan, Israël, Engeland, maar ook (moderne, nieuwe) Nederlandse dansen staan op het programma. Scovoda beschikt over een optreedgroep die met regelmaat optredens verzorgt. Daarbij wordt in originele en eigenhandig gemaakte kostuums naar origineel voorbeeld gedanst. De wekelijkse dansleiding is in handen van Marty Verhoeven. De optreedgroep wordt geleid door Saskia Houwaard.

Scovoda heeft sinds haar oprichting in 1972, een scala aan kostuums opgebouwd. In de beginjaren werden er eenvoudige, zelfverzonnen kostuums gemaakt. Later werd dit steeds 'professioneler' opgepakt. Veelal naar authentiek voorbeeld werden er Scandinavische en Poolse kostuums gemaakt door leden van Scovoda. Hun laatste aanwinst zijn de originele Nederlandse kostuums. Deze kon men overnemen van een verzamelaarster en hebben ze zelf aangevuld en compleet gemaakt.

Op de Instuif van 6 januari worden Poolse en Russische dansen opgevoerd.

Meer berichten