Ook de Antoniusschool Lievelde blijft voorlopig gewoon open. Foto: Kyra Broshuis
Ook de Antoniusschool Lievelde blijft voorlopig gewoon open. Foto: Kyra Broshuis (Foto: Kyra Broshuis)

Kleine kernen behouden voorlopig eigen basisscholen

OOST GELRE- Vorig voorjaar leidde het zogenaamde masterplan van LIMA tot woede en onbegrip bij de bewoners van de kleine kernen van Oost Gelre. LIMA wilde in eerste instantie de basisscholen in Lievelde en Vragender sluiten en de scholen in Zieuwent, Mariënvelde en Harreveld samenvoegen op een nieuwe plek. Dat viel niet in goede aarde bij de dorpsbewoners en zij waren dan ook massaal aanwezig tijdens een commissievergadering van de gemeente Oost Gelre. Vanwege de enorme publieke belangstelling werd die toen naar de Oude Calixtus verplaatst.

Door Kyra Broshuis

Onder voorwaarden
Nog voor de afgelopen kerstvakantie kregen de ouders van de kinderen van de Paraat Scholen een brief dat de scholen voorlopig niet te hoeven sluiten ‘zolang de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft, alles financieel haalbaar is en de scholen kunnen blijven ontwikkelen’. Onder Paraat Scholen vallen de scholen van Reflexis en LIMA. De scholen in Lievelde, Vragender, Zieuwent, Mariënvelde en Harreveld vallen hieronder.

Dit nieuws staat overigens los van de realisatie van het IEKC, het Integraal Educatief Kind Centrum in Lichtenvoorde waar, zoals nu de verwachting is, onder andere de Lichtenvoordse Jozefschool, de bs Pastoor van Arsschool en de Sint Ludgerusschool in zullen participeren.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden