Imker Gert Hartman in de weer bij een bijenkast. Foto: archief
Imker Gert Hartman in de weer bij een bijenkast. Foto: archief

Een bijdrage leveren aan natuurbehoud? Word imker

OOST GELRE - Bijen houden is een geweldig mooie hobby, vraag het maar aan de leden van Imkers Nederland afdeling Lichtenvoorde en Groenlo. Maar daarnaast zijn bijen ook onmisbaar bij de productie van voedsel en bij het behoud van onze natuur. Door het houden van bijen levert de imker hieraan een belangrijke bijdrage waardoor flora en fauna zich handhaven. Voor wie dus nog op zoek is naar een boeiende vrijetijdsbesteding én zich wil inzetten voor onze prachtige Achterhoek, denk eens aan een cursus imker.

Eind februari 2019 start er bij voldoende deelname weer een basiscursus van zo'n 15 lessen. De afdeling Lichtenvoorde beschikt over een verenigingsstal 'de Beezenmoat' in het Wentholtpark, waar de bijen van beginnende leden terecht kunnen, als zij niet in staat zijn de volken op eigen terrein te plaatsen. Tevens ontvangen leden eenmaal per zes weken het blad 'Mijn Bijen'.

Direct opgeven of eerst meer informatie? Kijk op www.imkersoostgelre. Of stuur een mail naar Jos Schut (jschut49@gmail.com) of Rinie ten Have (rinietenhave@hotmail.com).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden