Longa '30 MO15-2 overwintert in de KNVB Beker na knappe zege op FC Eibergen

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 15 december mochten de meiden in Eibergen aantreden tegen de plaatselijke FC. Het was de tweede keer dit seizoen dat Longa tegen het eerste team van Eibergen mochten spelen. In de competitie werd de thuiswedstrijd ongelukkig met 1-2 verloren, waardoor Eibergen aan het einde van de eerste seizoenshelft kampioen werd en Longa tweede. Een prima uitgangspunt dus om revanche nemen.

Hiervoor was in de trainingen eerder die week de oefenstof tot in detail besproken en ten uitvoer gebracht met als gevolg dat het elftal stond als een huis! Onder frisse omstandigheden werd er in de eerste helft een aantrekkelijke pot voetbal gespeeld maar een doelpunt bleef helaas uit. Tijdens de rust werden er nog wat puntjes op de i gezet en werd er gewisseld.

Ook in de tweede helft werd het team vanaf de zijlijn vol enthousiasme aangemoedigd door de leiding, de chauffeurs en door een enkele fanatieke supporter die speciaal voor deze spannende derby naar Eibergen was afgereisd. Na tien minuten kon Jette, via een prachtige actie, Puck aanspelen waarna de keeper van FC Eibergen de bal uit het net mocht vissen. De toon was gezet: 0-1. Een welverdiend doelpunt voor de Longa-meiden. De druk nam vervolgens wel toe maar het Lichtenvoords collectief liet zich niet uit het veld slaan en bleef haar eigen wedstrijd spelen. De Longa-verdediging was absoluut niet te passeren en vanaf het middenveld werd met een prima overzicht goede passes aan de voorhoede gegeven. Mede dankzij de middenvelders werd elke aanval van FC Eibergen in een vroeg stadium ontregeld. Een kwartier voor tijd belandde Puck in haar eentje voor de goal van de tegenstander, waarna zij koelbloedig de 0-2 aantekende. Na het laatste fluitsignaal kon Longa '30 MO15-2 met opgeheven hoofd het veld aflopen. De revanche was geslaagd maar belangrijker nog: MO15-2 overwintert als enige Longa-meidenteam in de KNVB Beker. Al met al een geweldige overwinning van dit topteam waar niets op af te dingen viel.

De middag werd gezellig afgesloten bij Skik & Zo, waar het team door uitbater Barry Reijrink werden getrakteerd op een verrassing. In de volgende ronde van de beker zullen de meiden het op zaterdag 26 januari 2019 in een uitwedstrijd op moeten nemen tegen Warnsveldse Boys MO15-1. Uiteraard gaan de dames weer voor de winst want dit smaakt naar meer. En wie weet spelen ze in mei 2019 finale in de Johan Cruijff Arena ...

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden