Subsidie Oost Gelre voor verduurzamen woning

OOST GELRE - Inwoners van de gemeente Oost Gelre die hun huis willen gaan verduurzamen, kunnen daarvoor een aanvraag voor subsidie indienen, dat vertelt wethouder Bart Porskamp. “Er is hiervoor een bedrag van 75.000 euro opgenomen in onze begroting. Met deze speciale subsidieregeling kunnen particulieren subsidie krijgen voor het isoleren van hun woning of voor het installeren van zonnepanelen.”

Door Kyra Broshuis

Succesvolle formule
De regeling werd al eerder gebruikt en is zeer succesvol gebleken, zo legt Porskamp uit. “In 2016 en 2017 is het budget van 300.000 euro binnen 1,5 jaar volledig uitgekeerd. In 2018 was het bedrag van 75.000 euro zelfs binnen enkele werkdagen op.” Met behulp van die subsidie zijn er in 2016 en 2017 500 woningen (verder) verduurzaamd en in 2018 150 woningen. “Het is mooi dat de inwoners van Oost Gelre zo goed bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. We moeten en willen blijven bijdragen aan de doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid en klimaat. Door het opstellen van deze nieuwe subsidieregeling kunnen weer aanvragen worden ingediend”, zo legt de wethouder uit. Voor collectieve initiatieven is overigens een aparte subsidiebudget van 100.000 euro beschikbaar gesteld. Hiervan is nog ongeveer 35.000 euro beschikbaar.

De voorwaarden
De belangrijkste voorwaarden voor de subsidie zijn de volgende: aanvragen kan alleen door particuliere huiseigenaren of bewoners; per woning wordt één keer subsidie verleend; de aanvraag moet gedaan worden vóór de woning wordt aangepast; uitsluitend bouwkundige kosten en kosten voor benodigde technische installaties komen in aanmerking, ‘doe het zelf’ mag maar dan worden alleen de materiaalkosten meegerekend, de gewerkte uren zijn niet subsidiabel.

Aanvragen vanaf 14 januari aanstaande
Vanaf maandag 14 januari kunnen de aanvragen worden ingediend. De benodigde formulieren staan vanaf die datum op de website van de gemeente (www.oostgelre.nl), en aanvragen kunnen ook online ingediend worden met behulp van DigiD. Alle voorwaarden worden uitgebreid beschreven op de site. Voor het beschikbare budget geldt: op is op, als de pot leeg is, wordt er geen subsidie meer verstrekt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden