SSH wederom erg sterk vertegenwoordigd tijdens survivalrun Beltrum

BELTRUM - De sportieve start van het nieuwe jaar voor elke fanatieke survivalatleet vond afgelopen zondag weer plaats in Beltrum. Voor de dertigste maal de survivalrun van Beltrum, een jubileum editie, daar waar het allemaal begon. SSH atleten wisten dit jaar vier podiumplekken te bemachtigen.

De wedstrijd waar in de beginjaren nog een handvol atleten aan de start stond, is uitgegroeid tot een begrip in de Benelux met 1400 deelnemers over verschillende afstanden. Dit jaar werd hier tevens het Open Nederlands Kampioenschap gehouden over de lange afstand. 22 km met 62 hindernissen moesten er bedwongen worden. De weersvoorspellingen leken gunstig, toch maakten een paar kleine regenbuitjes de omstandigheden in de eerste fase van de wedstrijd lastig en koud. Kerst Wind uit Oosterzee wist de titel naar zich toe te trekken in een prachtige eindstrijd op het Mariaplein.

Alle SSH leden die zijn gestart op het NK hebben de wedstrijd met succes uit weten te lopen. Chiel Rotink uit Beltrum, Patrick Heuvelman uit Lichtenvoorde en Noël ter Bogt uit Vragender wisten zich knap binnen de Top 50 te klasseren. In de koppelrun over de lange afstand (22 km met 62 hindernissen) wisten Richard klein Goldewijk uit Lichtenvoorde en Emiel Ribbers uit Vragender het parcours in 3 uur en 4 minuten af te leggen. Na de winst van vorig jaar was ook dit jaar het doel de bovenste tree te bereiken. Met flinke overtuiging en met een voorsprong van bijna zes minuten kon de winst gevierd worden.

Bij de wedstrijd over de middellange afstand (13,7 km) wist Jelle Groot Kormelink uit Zieuwent erg knap tweede te worden. Jelle loopt dit seizoen voor het eerst mee in het volwassen circuit en heeft wedstrijden gelopen in zowel de KSR (korte survivalrun) als de MSR (middellange survivalrun). In de jeugd klasse 15-17 jaar moest tevens het 13,7 km lange parcours bedwongen worden. SSH toppers Herman Domhof uit Harreveld en Eva Groot Kormelink uit Zieuwent wisten beide de run op hun naam te schrijven. Herman kon de winst in de laatste hindernis op het Mariaplein naar zich toe trekken en wist met 18 seconden voorsprong te finishen. Een prolongatie van vorig jaar.

Waar Eva in 2018 nog genoegen moest nemen met een tweede plek wist ze dit jaar met anderhalve minuut voorsprong de nummer 1 te worden. Beide talenten draaien een erg sterk seizoen in het jeugd 15-17 jaar klassement, met voor Herman vier podiumplekken in laatste 5 wedstrijden. Begin december wist hij zelfs de survivalrun in Dinxperlo op zijn naam te schrijven. Eva staat op dit moment tweede het tussen klassement met 5 podiumplaatsen in 6 wedstrijden. De doelen voor beiden zijn dit jaar duidelijk, zo hoog mogelijk eindigen in het eindklassement.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden