Foto: archief Switbertus
Foto: archief Switbertus (Foto: )

Muziek door negentig jaar Switbertus

LICHTENVOORDE - Het nieuwjaarsconcert van St. Switbertus staat zondag 13 januari in het teken van negentig jaar verenigingsleven. De Swite is vanaf 11.30 uur voor publiek geopend en om 12.00 uur begint het programma. Het nieuwjaarsconcert is de start van een jubileumjaar vol feestelijkheden.

In 2019 is het 90 jaar geleden dat 'De Lichtenvoordsche Schutterij' werd opgericht vanuit de kermistraditie van het vogelschieten. In 1949 werd de schutterij een schuttersgilde toen de vereniging zich aan sloot bij schuttersfederatie 'St. Hubertus'. Vanaf dat moment heet de vereniging officieel Schuttersgilde St. Switbertus. In diezelfde tijd ontwikkelde het korps zich van een tamboergroep tot de showmalletband en drumfanfare zoals we die nu kennen.

Bij de start van dit jubileumjaar kijkt de vereniging terug op de afgelopen negentig jaar. Dat doen ze uiteraard met muziek die door de jaren heen populair was en door een link te leggen met de ereleden van de vereniging die vanaf de oprichting van grote waarde waren en zijn voor Switbertus. Onder leiding van Chelsey Taken (majorettes), Bas Konings (fanfare) en Jos Taken (malletband) zal onder meer het volgende repertoire worden gebracht: Een medley van Edith Piaff, 'Does your mother know' van Abba, 'It's raining man' van the Weathergirls, 'Narcotic' van Liquido en 'Learn to fly' van the Foo Fighters. Voorzitter Bennie Heutinck zal zijn muzikale kwaliteiten ook inzetten om een brug te slaan tussen de verstreken jaren. Bezoekers worden meegenomen in de geschiedenis van de muziek in de afgelopen negentig jaar aan de hand van geluidsfragmenten: 'Herinnert u zich deze nog?'

De Swite is voor deze gelegenheid weer feestelijk ingericht en vanaf 11.30 uur geopend. De koffie en thee staan klaar en dit evenement is gratis toegankelijk. Het programma gaat vanaf 12.00 uur van start. Er is natuurlijk voldoende tijd om elkaar een feestelijk nieuwjaar toe te wensen onder het genot van een hapje en drankje.

In de loop van dit jaar zal Switbertus haar jubileum op verschillende manieren gaan vieren met onder andere het Internationale Vendeltreffen dat dit jaar door St. Switbertus georganiseerd wordt en een groot showprogramma van de malletband in samenwerking met Concordia uit Kotten.

St. Switbertus ziet u graag aanstaande zondag bij de feestelijke opening van het jubileumjaar in de Swite onder het motto '90 jaar verbonden en dienstbaar in cultuur en sport!'


Nieuwjaarsreceptie bij Longa '30

LICHTENVOORDE - Op zondag 13 januari houdt Longa '30 vanaf 12.00 uur weer haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Een mooie gelegenheid voor iedereen met een Longa-hart om elkaar de hand te schudden en een gezond en sportief 2019 toe te wensen.

De nieuwe voorzitter, Leo Groeneveld, zal vervolgens zijn eerste nieuwjaarstoespraak houden. Ook onze bekende oud-voorzitter Marcel Eekelder is vanzelfsprekend van de partij, evenals een behoorlijke groep markante jubilarissen. Na het officiële gedeelte wordt er weer gestart met het lichtflitsspel. En ook is er achter de schermen gezorgd voor de nodige muzikale ondersteuning. Iedereen is van harte welkom: leden, vrijwilligers en sponsoren. Zorg dus dat u erbij bent.


Nieuwjaarsconcert St. Caecilia

LICHTENVOORDE - Op 20 januari om 15.00 uur geeft de Harmonie en Drumband St. Caecilia haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert bij 't Zwaantje. In enkele nummers zal de Harmonie worden versterkt door leden van de Drumband.

Er is dit jaar gekozen voor lekker in het gehoor liggende muziek. Abba komt voorbij, Simon and Garfunkel, Laura Pausini en enkele medleys waarvan u zeker de muziek zult herkennen bij het horen van de eerste noten. Ook zal er dit jaar een klein aandeel zijn van een heuse doedelzakspeelster in bijbehorende kleding. Van de met kerst zo talrijke 'sleebellen' gaan we dus naadloos over in de decibellen. Kortom, een leuk gevarieerd laagdrempelig programma. St. Caecilia speelt heel andere muziek dan dat het Lichtenvoordse publiek met bijvoorbeeld het corso van de vereniging gewend is.

Het programma begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Vrije gift is natuurlijk wel altijd welkom.

Meer berichten