Vlnr: Monique Klein Gunnewiek, Jolanda Tankink, Tessa Weijers en Sonja Wolters voor de nieuwe praktijkruimte. Foto: Annekée Cuppers
Vlnr: Monique Klein Gunnewiek, Jolanda Tankink, Tessa Weijers en Sonja Wolters voor de nieuwe praktijkruimte. Foto: Annekée Cuppers

Lichtenvoorde krijgt centrum voor persoonlijke ontwikkeling en groei

LICHTENVOORDE – Behalve andere bebording op de gevel lijkt het of er niet veel veranderd is in het voormalige Fratershuis aan de Broekboomstraat. Maar schijn bedriegt. Na een flinke interne verbouwing is De Levensboom - het centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling er klaar voor om aan het publiek gepresenteerd te worden. Op zaterdag 19 januari is er een open huis en iedereen is van harte welkom om het resultaat te komen bewonderen.

Door Annekée Cuppers

Onder de 'kruin' van De Levensboom hebben initiatiefneemsters Jolanda Tankink (In wezen goed) en Sonja Wolters (psycho-energetisch therapeut) samen met Tessa Weijers (Tessa Coaching) en Monique Klein Gunnewiek (IK-KI coaching & energiewerk) hun praktijk gevestigd in het pand dat door de jaren heen altijd een zorgfunctie heeft gehad. In het verleden deed het onder andere dienst als tbc-kliniek, ziekenhuis en praktijk voor fysiotherapie. Monique vertelt: "Het voelt heel goed om in dit pand aan het werk te gaan. Het is een prachtige plek dichtbij het centrum. Mijn oma heeft hier vroeger nog gewerkt als verpleegster. En ook wij zijn hier, ieder vanuit haar eigen authentieke manier van werken, bezig met de lichamelijke en mentale gezondheid van mensen." Jolanda vult aan: "Gezondheid is een voorrecht. Voor je persoonlijke ontwikkeling en groei is het belangrijk om stil te staan bij je welbevinden, juist in deze hectische tijden. Zo kun je burn-out, depressies en andere stress-gerelateerde klachten en uitval voorkomen."

Werkplekken delen
Sonja en Jolanda hebben ieder een zelfstandige werkplek in het gebouw. Jolanda beschikt daarnaast ook nog over een yogaruimte. Sonja maakt voor haar familieopstellingen ook gebruik van de yogazaal. "Het is een mooie, ruime zaal met een hele prettige energie en een fijne lichtinval die zich uitstekend leent voor familieopstellingen. In mijn oude praktijkruimte was dat toch altijd een beetje behelpen maar hier kan ik met gemak grotere groepen kwijt. Fijn dat we op die manier de zaal optimaal kunnen benutten."

Tessa en Monique runnen beiden parttime hun onderneming. Tessa voorheen vanuit huis, Monique vanaf een locatie aan de Mercatorstraat. Op de nieuwe locatie delen zij samen een ruimte. Tessa vertelt: "Ik ken Sonja al heel wat jaren en zo kwam ik via haar te weten dat er in het pand aan de Broekboomstraat nog ruimte beschikbaar was. Via Jolanda was Monique erbij gekomen en zo kwamen we met elkaar in contact. Het klikte direct en samen hebben we de ruimte ingericht en ondanks verschillen in smaak, is dat prima gelukt. We maken ieder een halve week gebruik van de ruimte en hebben daarnaast onze andere bezigheden."

Open huis
Op zaterdag 19 januari van 11.00 tot 16.00 uur houdt De Levensboom open huis. Sonja, Tessa, Jolanda en Monique kijken er naar uit om kennis te maken met belangstellenden en hun nieuwe praktijkruimtes aan de Broekboomstraat 29 te laten zien. Tijdens het open huis kunnen bezoekers ook een wens of boodschap achterlaten die samen een slinger van positieve energie en verbinding zullen vormen.


www.delevensboom.org

Meer berichten