Frontman Niek Slotboom en gitarist Djidde Andringa trekken alle registers open. Foto: Rick Mellink
Frontman Niek Slotboom en gitarist Djidde Andringa trekken alle registers open. Foto: Rick Mellink

Alice D. verrast op Get on Stage

LICHTENVOORDE - In juni vorig jaar moest de Winterswijkse band Alice D. hun geplande debuutoptreden bij Get on Stage afzeggen wegens familieomstandigheden. Afgelopen zondag kwam de band alsnog zijn belofte inlossen en gaf een spetterend optreden bij Get on Stage, het poppodium van Den Diek. "Wat een toffe band! De set stond als een huis en het publiek reageerde erg enthousiast. Alice D. heeft ons echt positief verrast.", vertelt Jolien Weevers namens de organisatie.

(Meer foto's onder de tekst)

Bij Get on Stage treden lokale, vaak beginnende bandjes op die podiumervaring op willen doen of gewoon eens lekker voor publiek willen spelen. "Bands kunnen zich bij ons aanmelden en wij zorgen voor alle technische randvoorwaarden en de publiciteit. We willen zoveel mogelijk bands de kans geven op te treden maar weten van te voren vaak niet wat we precies in huis halen. Alice D. heeft ons in dat opzicht bijzonder verrast! De band bestaat nog geen jaar en dit was pas hun tweede optreden. Het reacties vanuit het publiek waren ook erg positief, een mooie stimulans voor de band én voor onze geluidsman Gijs die alles perfect onder controle had."

Naast Alice D. traden de Hippies Akoestisch uit Zieuwent op. Zij draaien als individuele muzikanten al langer mee in 'het wereldje' maar in de akoestische setting treden zij nog niet zo lang op. Ondanks het goede optreden kwam dit op het grote podium wat minder goed uit de verf. Jolien: "Ook dat is Get on Stage, uitzoeken wat werkt en wat niet. Ook voor ons als organisatie zijn we steeds weer zoekende naar wat beter kan of anders moet. We zoeken daarin de samenwerking met anderen die Den Diek en de lokale muziekscene een warm hart toedragen. Zo bleek bijvoorbeeld bij de eerste editie van Get on Stage het mengpaneel defect te zijn, een flinke domper. Nu krijgen we kosteloos een mengpaneel van Frontline in bruikleen. Echt super dat dat kan!"

De volgende editie van Get on Stage is op zondag 10 februari. Dan treden Dat doe'w en Wednesday Smiles op. Voor zondag 10 maart en 14 april is er nog plek voor bands die een podiumervaring op willen doen of gewoon een keer buiten de repetitieruimte willen spelen. Voor meer informatie, neem contact op met Annekée Cuppers 06 38 65 8099 of kijk op de facebookpagina.


Facebook: Get on stage.

Meer berichten