Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Geslaagd Nieuwjaarsconcert St. Switbertus

LICHTENVOORDE - Voorzitter Bennie Heutinck opende het concert in een goedgevulde Swite met een moment van stilte om overledenen en zieken binnen de vereniging te herdenken, waaronder speciaal de jonge vendelier van de vereniging die op Nieuwjaarsdag overleed.

Schuttersgilde St. Switbertus viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. De aanwezigen kregen een korte presentatie van het uitgebreide programma van feestelijke activiteiten te zien, waarna het muzikale gedeelte van start kon gaan. De majorettes onder leiding van Chelsey Taken brachten het publiek met een medley van dansen op een afwisselende manier in de sfeer van de muziek uit voorbije 90 jaren. Daarna volgde een afwisselend programma van bekende nummers uit 90 jaar populaire muziek. Elk decennium werd door de voorzitter kort ingeleid met enkele korte stukjes pianomuziek die door het publiek steeds vlot werden herkend.

De drumfanfare, gedirigeerd door Bas Konings, bracht als eerste medley van Edith Piaff, met 'La vie en rose' met een mooi gespeelde melodiesolo door een van de jeugdleden. Vervolgens nam de malletband onder leiding van Jos Taken het over met het jaren 50 nummer van Jerry Lee Lewis 'Great balls of fire'. In vlot tempo passeerden zo steeds tien jaren uit het verenigingsverleden. Om het beeld nog completer te maken werden de namen van de ereleden uit deze periode van de vereniging genoemd en de muziekstukken verlevendigd met bijpassende filmbeelden. Zo kon het publiek luisteren en kijken naar muziek van Abba, The Weather Girls, Ray Parker jr., Mory Kanté, Liquido, The Foo Figthers, Phil Collins, Walk the Moon en De Staat. Van de laatste groep werd het nummer 'Input Source Select' gezamenlijk gespeeld door de drumfanfare en de malletband. Het publiek reageerde met een daverend applaus.

Aan het eind van het concert werd het oudste erelid Ad van Schaijk door de voorzitter naar voren gevraagd om het ingelijste overzicht van alle ereleden uit de historie van de vereniging te onthullen. Het zal een mooie plek krijgen in de hal van het clubgebouw. Onder luid applaus werden de instructrice van de majorettes en de dirigenten met een boeket bloemen bedankt voor hun inzet voor dit fraaie concert, waarmee om half twee een eind kwam aan de eerste activiteit van het jubileumjaar. www.st-switbertus.nl.

Meer berichten