H6. Foto: PR
H6. Foto: PR

Een avond met H6

Het laatste concert van André Hazes in de Arena

GROENLO - Nadat het eerder geplande concert moest worden uitgesteld, wordt op zaterdag 16 februari in De Mattelier in Groenlo 'Een avond met H6' voor het voetlicht gebracht.

Weinig repertoire in Nederland is zo bekend en geliefd als dat van André Hazes. Jaren na zijn dood is deze nationale held nog steeds immens populair. Hele volksstammen draaien zijn platen en zingen zijn liederen. 'Een beetje verliefd', 'De vlieger', 'Zij gelooft in mij', 'Ik leef m'n leven', 'Bloed, zweet en tranen' ... het is maar een kleine selectie uit zijn hitrepertoire. Met tien noteringen in de Top 2000 en tientallen Top 40-hits heeft de Amsterdamse volkszanger een indrukwekkende erfenis achtergelaten.
In 2003 speelt Hazes een van zijn laatste concerten, kort daarna overlijdt hij. Dit concert zal herinnerd worden als één van z'n meest indrukwekkende. Hoewel zijn gezondheid niet meer optimaal was, bracht hij in de Amsterdam Arena zijn repertoire met volle overtuiging en werd daarbij het hele concert lang bijgestaan door zijn fans, die uit volle borst meezongen.
Om een eerbetoon aan Hazes te brengen, nemen ruim vijftien jaar na dato een dertiental Nederlandse topmuzikanten met ervaring in diverse top tributes (Toto, Queen, Status Quo), de band Vandenberg, het begeleidingsorkest van Guus Meeuwis en de Hazes band zelf, het publiek mee terug in de tijd. Onder de naam 'Een avond met H6' brengen zij onder aanvoering van een zanger, wiens indrukwekkende stemgeluid zeer dicht in de buurt komt bij dat van Hazes zelf, nog één keer dit fameuze concert voor het voetlicht. Het zijn avonden om samen te dansen, te zingen, te lachen, een traan te laten en vooral om te genieten.
Theaterzaal De Veste in De Mattelier is om 19.15 uur open, het concert begint om 20.15 uur. De entree bedraagt 17 euro, inclusief garderobe. Tickets zijn online te bestellen via de website van De Mattelier.


www.demattelier.nl

Meer berichten