Foto: Kyra Broshuis

Rondje kermis terug in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE- De Lichtenvoordse kermis, die dit jaar op zondag 8, maandag 9 en dinsdag 10 september wordt gehouden, krijgt het ‘rondje kermis’ terug. Dat is vastgelegd in de vergunning van de gemeente Oost Gelre.

Door Kyra Broshuis

“Voor de organisatie van de kermis te Lichtenvoorde is het noodzakelijk tijdig te beginnen met het gunnen van de diverse attracties. In het decembernummer van de kermisgids is een oproep gedaan om in te schrijven voor nog ontbrekende attracties. Er zijn net als vorig jaar plannen uitgewerkt om op de markt meer (loop)ruimte te creëren. Evenals vorig jaar worden op de Markt en het kermisterrein accenten door middel van verlichte torens geplaatst om het kermisterrein een herkenbare uitstraling te geven”, vertelt wethouder Marieke Frank. “In afwijking van vorige jaren wordt er op de Markt weer een attractie centraal opgesteld. Een podium zoals vorige jaren zal niet meer op deze plaats geplaatst mogen worden. Hierdoor komt het bekende ‘rondje kermis’ weer terug.”

Prikkelarm uurtje
Kermis biedt al vele jaren veel plezier aan jong en oud. Het is echter niet voor iedereen altijd een feest. Daarom wil de gemeente overwegen om daarom dit jaar voor het eerst een prikkelarm uurtje op de kermis aan te bieden. Dat gebeurt om de kermis ook aantrekkelijk te maken voor mensen die niet tegen teveel prikkels kunnen door aandoeningen als autisme, ADHD, epilepsie of niet-aangeboren hersenaandoeningen. Uiteraard gebeurd dit dan in overleg met de kermisexploitanten.

Meer berichten