Afbeelding

Thema-avond over de energietransitie in de Achterhoek

Algemeen

LICHTENVOORDE - Woensdag 13 februari organiseren IVN en KNNV Oost-Achterhoek bij Den Diek een thema-avond over de energietransitie in de Achterhoek. De avond start om 20.00 uur. Spreker Arjan Unnik bouwde zelf eeen energieneutrale woning en leidt deze debatavond.

Hoe krijgt u uw huis energieneutraal, welke methoden zijn er en wat is wel of niet redelijk haalbaar? Van Unnik spreekt hier met kennis uit eigen ervaring, want hij bouwde zelf zijn energiezuinige huis, en zou dat met de kennis van nu anders doen om tot een geringere CO2-uitstoot te komen. Arjan is lid van de Achterhoekse Energietafel en heeft in zijn loopbaan veel kennis opgedaan over het onderwerp.

Naast het delen van veel praktische kennis, is er deze avond ook aandacht voor het bredere plaatje. Moeten we energieneutraal zijn of is de grootst mogelijke reductie van de CO2-uitstoot toch een verstandiger en meer duurzame doelstelling? Welke problemen verwachten we bij het transporteren van elektriciteit van zonnevelden en windmolens bij overschotten (in de zomer, als we niet verwarmen) en tekorten (in de winter, als de kachel of warmtepomp staat te loeien). Hoe staat het met de mogelijkheid om energie op te slaan? Hoe staat het met de kosten van de benodigde maatregelen, opwekinstallaties etc. in verhouding tot beschikbare subsidies? Wat is voor onze regio wel of niet haalbaar?

Arjan van Unnik zal veel met cijfers aantonen. Dit belangrijke debat zal niet alleen gevoerd worden met slogans over nut en noodzaak van de energietransitie, maar ook met praktische hedendaagse kennis van zaken.

Deelname aan deze avond kost 5 euro, leden van de KNNV of IVN betalen 3 euro. Meer informatie? Bel of mail met Ton Reerink (06 4993 8223/reerink.fam@gmail.com).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant