Hommage aan Henk Hulshof

Werk van Henk Hulshof. Foto: Vic Hulshof
Werk van Henk Hulshof. Foto: Vic Hulshof

Beeldende Kunst in de oude Jongensschool van Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - In de voormalige Jongensschool in Lichtenvoorde is de komende twee weekenden de expositie 'Hommage aan Henk Hulshof' te bewonderen. Meer dan honderd werken zijn er te zien, een veelzijdige en kleurrijke collectie, bijeengebracht na een oproep van Henks zoon Vic Hulshof. Aanleiding was de honderdste geboortedag van Henk Hulshof, 20 januari jongstleden. Henk overleed in 2000.

Het artistieke werk van Henk Hulshof is welwillend beschikbaar gesteld door vele particulieren. Ook werk uit het bezit van diverse instellingen wordt getoond. De stukken omvatten landschappen, dorpsgezichten, bloemen, stillevens, boerderijen, schoppes, portretten en abstracten. Henk Hulshof gebruikte allerlei materialen en technieken: olieverf, aquarel, acryl, sepia, houtskool, potlood en pen. Er zijn ook schetsen, studies en krabbels uit zijn atelier te zien.

De tentoonstelling wordt gehouden in de oude Jongensschool, waar Henk Hulshof zijn eerste lessen kreeg en later ook zijn eerste lessen gaf, aan de Varsseveldseweg 10 in Lichtenvoorde (naast het gemeentehuis). De tentoonstelling loopt slechts twee weekenden en is vrij toegankelijk. De openingsdagen zijn zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 februari, alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden