Hoog bezoek voor mevrouw Hanselman. Foto: eigen foto
Hoog bezoek voor mevrouw Hanselman. Foto: eigen foto

Willemien Hanselman viert 100ste verjaardag

LICHTENVOORDE - Zondag 3 februari heeft Willemien Hanselman-Busch de gezegende leeftijd van 100 jaar bereikt. Dit heugelijke feit heeft zij samen met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen in de Antoniushove gevierd. Afgelopen maandagmorgen kwam burgemeester Bronsvoort op de koffie met een prachtige bos bloemen en was er tijd voor een terugblik.

Willemien werd in 1919 geboren in Brummen en groeide op in een gezin met elf kinderen. Zij is altijd in betrekking geweest bij een barones, in het huis van Basten Batenburg op de plek waar nu de Antoniushove staat. Op 29-jarige leeftijd heeft ze tijdens een bruiloft Bennie Hanselman leren kennen en na een verkering van tien maanden trouwde het stel. Aan de Kerkhoflaan stichtten zij een gezin bestaande uit acht zonen en drie dochters. Elektriciteit, gas, telefoon, riolering, televisie, auto's computers. Willemien Hanselman ervoer de komst van deze faciliteiten als een groot gemak. Al was het maar om al die kleding van elf kinderen in de wasmachine te stoppen en stapels pannenkoeken te bakken op butagas.

In de loop der tijd werd het gezin uitgebreid met schoondochters, schoonzonen, 25 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen. Groot verdriet was er bij het overlijden van haar man, zoon, kleindochter, schoondochter en schoonzonen.

Tot april 2018 heeft Willemien altijd met veel plezier op zichzelf gewoond. Het was dan ook wel even wennen in de Antoniushove maar inmiddels heeft zij ook hier haar draai gevonden. Willemien gaat nog iedere week trouw rummikuppen en geniet enorm van de regelmatige bezoekjes door haar omvangrijke familie.


Recordverkoop tijdens rookworstenactie

LICHTENVOORDE - Het slechte weer heeft zeker meegeholpen; wie zegt er immers nee tegen een natgeregend jeugdlid. Maar bovenal heeft de inzet van de organisatie bijgedragen aan de goede omzet van de jaarlijkse rookworsten- en snertactie van Litac. Dit jaar is niet alleen de Lichtenvoordse kern aan gedaan maar is er ook verkocht in de kerkdorpen. Dat kon alleen door de grote groep jeugd die opgetrommeld was maar ook door de vele chauffeurs. Met het verdiende geld kan het komende jaar de jeugd weer goed ondersteund worden.

Meer berichten