Boven vlnr: Aranke Wouda, Luna Meijnen, Maartje Reinerink, Jikke Wopereis, Liz Roerink, Famke Adema Onder: Nikaé Ballast, Jayden Westendorp, Karlijn Waalderbosch, Zoë te Brake. Foto: PR
Boven vlnr: Aranke Wouda, Luna Meijnen, Maartje Reinerink, Jikke Wopereis, Liz Roerink, Famke Adema Onder: Nikaé Ballast, Jayden Westendorp, Karlijn Waalderbosch, Zoë te Brake. Foto: PR

Maartje Reinerink wint voorleeswedstrijd in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Maartje Reinerink van basisschool St. Jozef uit Lichtenvoorde heeft zaterdag 9 februari de voorleeswedstrijd gewonnen in de plaatselijke bibliotheek. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Lichtenvoorde vertegenwoordigen in de halve Gelderse finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Annita Oonk, medewerker educatie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Nadat alle tien kandidaten het spannende moment van hun voorleesbeurt hadden gehad, trok de jury zich terug. De aanwezige kinderen konden ondertussen een boekenquiz maken.

De jury, bestaande uit juryvoorzitter en logopediste Joyce Vrijdag, wethouder Jos Hoenderboom en de winnares van vorig jaar, Kato Boonders, lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord uitgesproken.

Maartje Reinerink las een fragment voor uit het boek 'Kladwerk' van Anke de Vries. De jury vond dat Maartje heel rustig haar fragment voorlas en de accenten op de juiste plekken wist te leggen. Ook het contact met het publiek was precies goed en dat allemaal terwijl ze eigenlijk een beetje ziek was.

Maartje zal één van de deelnemers zijn aan de halve Gelderse finale die op 16 maart gehouden zal worden in de bibliotheek in Aalten.
 

Meer berichten