Prinses Erna Weijenborg en adjudant Marianne Lageschaar. Foto: PR
Prinses Erna Weijenborg en adjudant Marianne Lageschaar. Foto: PR

Vragender maakt zich op voor twee dagen carnaval

VRAGENDER - In het weekend van 23 en 24 februari barst in Vragender het carnavalsfeest los. Naast het jaarlijkse carnavalsbal op zaterdagavond is het dit jaar ook weer tijd om op de zondagochtend te Frühshoppen. Onder leiding van prinses Erna en adjudante Marianne, met hun motto: 'Met twee import vrouwleu in de Sikkenstal, viert jullie dit joar carnaval!', gaat Vragender een feestelijk weekend tegemoet.

Het weekend trapt af met de kindercarnaval op de zaterdagmiddag. Na een afscheidsronde door het dorp maakt het huidige jeugdprinsenpaar, bestaande uit prins Kjell, prinses Nienke, lakei Derk en hofdame Hanneke, plaats voor een nieuw jeugdprinsenpaar, die een jaar lang de leiding hebben over de kinderen van de basisschool. Zaterdagavond is het tijd voor het carnavalsbal, deze wordt traditiegetrouw geopend om 20:11 door president Teun. Naast optredens van zowel de minigarde als de dansmarietjes en een woordje van het prinsenpaar, wordt de avond muzikaal begeleid door 'Slagerij Wolters'.

Het carnaval wordt zondagochtend voorgezet om half 11 met een carnavalsviering in de kerk. De muziek tijdens deze viering zal verzorgd worden door het gelegenheidsdweilorkest van de plaatselijke Fanfare en Drumband Antonius. Het Frühshoppen gaat om 11:41 van start op dezelfde locatie, waar het Carnavalsbal zaterdag is geëindigd, de Sikkenstal bij Café Overkamp. Hier zal het Prinsenpaar ook weer aan het woord komen en daarnaast mogen ook de hoogheden van de andere buurtverenigingen hun zegje doen. Tussen de bedrijven door zal de Fanfare nog een aantal vrolijke carnavalsnummers spelen en DJ Frank Dijk zal de middag afsluiten.

Meer berichten