Dat Doe'w op de planken bij Get on Stage. Foto: Rick Mellink

Middag vol eigen werk bij Get on Stage

LICHTENVOORDE - Sommige bezoekers hadden er een cultureel dagje van gemaakt; eerst een bezoek aan de expositie van Henk Hulshof, daarna met een glas wijn of flesje bier bij Den Diek genieten van de stevige klanken van boerenrockformatie Dat Doe'w en rockband Wednesday Smiles. Een middag met bands die eigen werk speelden.

Dat Doe'w, de band uit Halle en zeer wijde omgeving (er kwam zelfs een bandlid uit Friesland) die de avond ervoor nog een denderend optreden gaf in Vaassen, schakelde voor het Lichtenvoordse publiek even een tandje terug, passend bij de setting en het tijdstip. De reacties uit de zaal waren zeer enthousiast; dat de heren geen echte beginners meer zijn, moge dan ook duidelijk zijn.

Daarna was het de beurt aan de Winterswijkse band Wednesday Smiles. Nog even was het spannend of zij tijdig konden beginnen; bassist Peter Boekholt stond met zijn andere band Let's Play diezelfde middag geprogrammeerd bij de Koppelkerk in Bredevoort. Dit optreden kwam tot stand naar aanleiding van hun eerdere optreden bij Den Diek waarbij de band werd gespot door een medewerker van de Koppelkerk. Gelukkig was Peter ruimschoots op tijd aanwezig waardoor Wednesday Smiles een goed optreden kon neerzetten waarbij het stemgeluid van zanger Martin Stassen prominent aanwezig was.

Scouten voor het festivalseizoen
Naast het opdoen van podiumervaring zijn de middagen van Get on Stage voor bands ook een uitgelezen kans om zich bij scouts in de kijker te spelen. Zo was er een scout van Broekrock (uit het Sallandse Broekland) aanwezig die vooral op zoek was naar bands met eigen werk. Dennis Buitink, zanger en gitarist van Dat Doe'w: "Deze maanden zijn erg belangrijk voor bands. De grote namen zijn geboekt en festivalorganisatoren zoeken nu naar bands om het programma rond te maken. We hopen dan ook dat we vanmiddag een mooi visitekaartje hebben achtergelaten."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden