De wisselbeker blijft nog een jaartje bij Kwartet. Foto: PR
De wisselbeker blijft nog een jaartje bij Kwartet. Foto: PR (Foto: )

Jubileum voor CorsoQuiz

LICHTENVOORDE - Na vier succesvolle edities wordt ook dit jaar weer de corsoquiz georganiseerd. Wel is dit jaar de opzet behoorlijk anders. Grootste verschil is dat alle teams op één avond strijden om de titel, een garantie voor nog meer gezelligheid en spanning. De quizavond vindt plaats op zaterdag 30 maart bij café Hogenkamp.

De afgelopen twee jaar werd de titel binnengehaald door 'gelegenheids'-corsogroep Kwartet (Brendan Ubbink, Jordy Mellink, Nick Raben en Bryan Oonk). In de jaren daarvoor door Hooiland en Kwintet. Zal Kwartet voor derde maal de titel pakken of gaat er dit jaar een ander team met de eer strijken?

Traditiegetrouw is er veel aandacht voor de recente historie van het bloemencorso, maar ook het verdere verleden zal af en toe voorbij komen. Zowel de feitenkennis als het fotografisch geheugen zal getest worden. Zit je hele dagen op de social media? Misschien kun je daar ook wel antwoorden vandaan halen of helpt het om een rondje langs wat bouwlocaties te maken. Door de nieuwe opzet zal de snelheid minder van belang zijn, maar de kennis des te meer.

De organisatie hoopt van harte dat alle corsogroepen meedoen. Maar de CorsoQuiz is voor iedereen die betrokken is bij het Lichtenvoords corso, dus het team mag ook bestaan uit je werkgroep binnen de SBL, de groep waarmee je jarenlang jeugdwagens bouwde of je inmiddels gestopte corsogroep. Teams dienen uit vier spelers te bestaan, maar mocht je meer spelers hebben die mee willen doen, dan kan er tijdens de pauzes gewisseld worden binnen je team.

Meer info is onder meer op de facebookpagina van Lansink-Bluiminck te vinden. Hier kun je ook je team opgeven.

Meer berichten