Foto: Kyra Broshuis

Bereikbaarheid in Mariënvelde dankzij belangenvereniging

MARIËNVELDE- Dennis van Loon van het CDA stelde bij de raadsvergadering vragen over de mobiele bereikbaarheid in Mariënvelde. Hij grapte dat Mariënvelde zich in elk geval geen zorgen hoeft te maken over de mogelijke schadelijke gevolgen van het aankomende 5G netwerk.

Door Kyra Broshuis

Ver onder de maat
“De mobiele bereikbaarheid in Mariënvelde is ver onder de maat”, zei Van Loon. “Voor de bevolking van Mariënvelde is dit niet meer acceptabel in een wereld waar alles digitaal is en waar bijna iedereen wel in het bezit van een mobieltje is. Wij zitten te pronken dat we de tweede techniekregio in Nederland zijn, maar precies in het hart van de Achterhoek is de mobiele bereikbaarheid gewoon nihil. Het mag toch niet meer voorkomen dat mensen die thuis in Mariënvelde moeten/mogen werken op een krukje voor het raam moeten gaan staan om hun collega op kantoor te kunnen bereiken. Of erger nog, iemand die het alarmnummer moet bellen om welke reden dan ook zijn telefoon eerst opnieuw moet opstarten om te kijken of het alarmnummer dan wél bereikt kan worden!” Het CDA wil van het college weten of er ontwikkelingen of initiatieven zijn waardoor de mobiele bereikbaarheid in Mariënvelde verbeterd gaat worden.

Opgenomen in het pakket
Wethouder Marieke Frank kwam met geruststellende woorden: “We hebben de providers uitgenodigd voor een gesprek waarin de problematiek in Mariënvelde besproken is. Het belang van een goede bereikbaarheid wordt breed ondersteund door het college. We zijn blij met de proactieve houding van Mariënvelds Belang; zij hebben, op onze aanvraag, een rechtstreeks verzoek bij de KPN ingediend. Half december hebben wij bericht ontvangen van KPN dat het gebied Mariënvelde wordt opgenomen in het pakket en dat er een bouwopdracht van een antenne voor het mobiele netwerk wordt opgestart. In goed overleg met Mariënvelds Belang is er een locatie voor de mast besproken én goed bevonden. De datum van de bouw is nog niet bekend maar we houden vinger aan de pols. Het gaat er echt van komen in Mariënvelde.”

Meer berichten